Mer

  Obama om IRS-skandalen: «Jeg er rasende»

  httpv://youtu.be/T3klq5xakqA

  President Barack Obama meldte onsdag kveld at den fungerende sjefen for USAs skatteetat (Internal Revenue Service), Steven Miller, har trukket seg fra stillingen — det første steget mot å rydde opp i de mange skandalene som har rystet Obama-administrasjon den siste tiden.

  På fredag innrømmet IRS at det statlige organet hadde revidert et stort antall søknader om skattefritak fra organisasjoner med (blant annet) ordene «Tea Party» eller «Patriot» i navnet, samt organisasjoner som kritiserte mydighetene i Washington. Slike begrep forbindes ofte med konservative grupper.

  «Amerikanere har rett til å være rasende — og jeg er rasende. Jeg tolererer ikke slik oppførsel,» sa Obama onsdag kveld.

  Sammen med høringene om angrepet på USAs konsulat i Benghazi, Libya, og justisdepartementets (Department of Justice) hemmelige innsyn i The Associated Press’ sine telefonregister i fjor vår, has IRS-skandalen skapt mye hodebry for Obama-administrasjonen. Kritikken har haglet fra republikanere, som har sammenliknet Obama med tidligere President Richard Nixon og Watergate-skandalen.

  «Jeg lurer ikke på hvem som må trekke seg,» sa Speaker John Boehner (R-Ohio, 8. kongressdistrikt) torsdag. «Jeg lurer på hvem som bør sendes i fengsel etter denne skandalen.»

  Det er enda ikke avgjort hvem som skal erstatte Miller. Miller var kun fungerende sjef, og han skulle uansett slutte om tre uker (!). Han er dermed et høyst symbolsk offer, som ikke styrte IRS før sent i fjor.

  Du leser mer om saken i torsdagsutgaven av «Morgenkaffen».

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også