Mer

  Likekjønnet ekteskap blir lovlig i Minnesota fra 1. august

  GayMarriageMinnesota

  Rådhuset i Minneapolis, Minnesota vil 1. august åpne sine dører ett minutt over midnatt. Da kan de første likekjønnede parene i delstaten gifte seg.

  En dag etter at delstatssenatet vedtok en kjønnsnøytral ekteskapslov, ga Minnesota-guvernør Mark Dayton (D) lovforslaget sin signatur under en seremoni på tirsdag. Minnesota er den 12. amerikanske delstaten (i tillegg til District of Columbia) som legaliserer kjønnsnøytralt ekteskap.

  «Fremgang har ofte vært vanskelig, kontroversielt og, i utgangspunktet, splittende,» sa Dayton. «Men det har alltid vært det neste steget mot å oppfylle dette landets løfter til hver enkelt amerikaner.»

  I forrige uke var det knyttet stor spenning til om demokratene i delstatsshuset hadde nok stemmer til å vedta lovforslaget. I stedet vant forslaget frem med 79 stemmer for, og 59 imot.

  Motstandere av likekjønnet ekteskap har likevel planer om å tvinge frem et omvalg for to demokrater som representerer grisgrendte valgdistrikter. Minnesotas lokalpoltikere kan kun tilbakekalles hvis de utfører en kriminell handling, eller hvis de forsømmer sin tjeneste. Det er derfor ikke sikkert at protestene blit tatt til følge.

  Carl Fredrik Straumsheim
  Carl Fredrik Straumsheim
  Utdannet journalist ved University of Maryland, College Park. Har bodd i USA siden 2007.

  Les også