GayMarriageMinnesota

Kun to dager etter at Delaware ble den 11. delstaten i USA til å godkjenne en kjønnsnøytral ekteskapslov, er et liknende lovforslag så godt som vedtatt i Minnesota. Delstaten blir den første i det midtvestre USA til å endre ekteskapsloven utenfor rettssystemet.

Delstatshuset godkjente loven med 79 mot 59 stemmer, og delstatssenatet vil med all sannsynlighet gjøre det samme på mandag. Minnesota-guvernør Mark Dayton (D) støtter lovforslaget.

Minnesotas velgere signaliserte i fjor høst at delstaten var klar for likekjønnet ekteskap. En folkeavstemning om å definere ekteskap som en pakt mellom én mann og én kvinne — som tidligere i 2012 vant en overlegen seier i North Carolina — ble nedstemt med 5 prosents margin.

Nabodelstaten Iowa var en av de første i USA til å la likekjønnede par gifte seg. Loven ble endret i 2009 etter at delstatens høyesterett kom frem til at et forbud var i strid med Iowas grunnlov.

6 Kommentarer