Mer

  Christie håver inn

  NJ Chris Christie Guvernør Chris Christie håver inn penger til gjenvalgskampanjen foran valget i november. Siden han erklærte sitt kandidatur for gjenvalg i slutten av november 2012, har han tatt inn over seks millioner dollar. Ifølge CBS kommer 85% av beløpet fra New Jersey, men Christie har fått pengestøtte fra samtlige delstater.

  Christies demokratiske utfordrer, delstatssenator Barbara Buono, har på sin side samlet inn mye mindre – 738,000 dollar. Hun trenger å hente inn ytterligere 1,9 millioner dollar innen primærvalget 4. juni for å utløse maksimalsummen fra delstatens eget valgkampfond. Om hun ikke klarer det, blir hun i så fall den første kandidat fra ett av de to store partiene til ikke å få ut maksimalbeløpet.

  Mange potensielle bidragsytere til Buono ønsker visstnok ikke å donere penger fordi deres bidrag vil være offentlige, og siden de regner med at Christie uansett vil vinne, vil de ikke risikere hevntokter fra guvernøren etter valget i november.

  Uavhengige grupper som kan holde sine donorer skjult har så langt brukt over en million dollar på anti-Christie reklamer, og Buonos allierte i delstatsforsamlingen skal visstnok ha lagt dødt et forslag om å regulere slike grupper, slik at donasjonene ble offentlige. En slik regulering ville slått tilbake på Buono dersom den ble vedtatt, men hun støttet den i prinsippet – i det minste før hun ble kandidat. Det er ikke alltid lett å forene prinsipper og praksis når man mangler penger…

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også