Mer

  Søndagskaffen, 5. mai: 971 dager til 2016

  Ampol-kaffenGod ettermiddag! «Søndagskaffen», med noen av helgens og ukas viktigste saker fra amerikansk politikk, er servert.

  sitatetI will not run for Senate in 2014.

  A Senate race takes me out of urgent battles in Congress that can’t wait until 2015. Many thanks to all.

  Representant Steve King (R-Iowa, 4. kongressdistrikt) har bestemt seg for å la noen andre kjempe om det første åpne senattssetet i Iowa på 40 år. Det kan bli vanskelig for republikanerne å vinne Tom Harkins-sete.

  DAGEN I DAG, i 1961: Alan Bartlett Shepard Jr blir første amerikaner i verdensrommet.

  Som en del av romkappløpet mellom USA og Sovietunionen ble den første amerikaner sendt ut i verdensrommet på denne dag i 1961. Sovietunionen hadde allerede nådd denne milepælen, da Yuri Gagarin nådde verdensrommet 12. april samme år.

  Romkappløpet var viktig for begge nasjoner under Den kalde krigen. I 1969 vant USA kappløpet da Apollo 11 fraktet Neil Armstrong og Edwin “Buzz” Aldrin trygt til månens overflate og tilbake til jorden.

  Og med det, her er noen av dagens nyheter:

  Palin: Obama utnytter tragedien

  httpv://youtu.be/PMU7I5Jv6rI

  På fredag talte Sarah Palin under National Rifle Associations (NRA) årsmøte i Texas. Den tidligere Alaska-guvenøren roste NRA for deres arbeid for å beskytte det andre grunnlovstillegget, og gikk sterkt ut mot Obamas forslag til nye våpenlover.

  POLITICO:

  At the National Rifle Association’s annual meeting, Palin slammed Obama for flying the grieving parents of the massacre at Sandy Hook Elementary School on Air Force One and then “making them backdrops” at rallies.

  “That same media is now the reliable poodle-skirted cheerleader for the president that writes the book on exploiting tragedy,” she said, wearing a T-shirt that said “women hunt.”

  2016 watch

  Veien2016 Senator Ted Cruz (R-Texas) var hoved­taler på South Carolina-republikanernes «Silver Elephant»-middag på fredag.

  Vise­pre­si­dent Joe Biden var sam­tidig hoved­taler på South Carolina-demokratenes middag (du ser talen hans her).

  «The Palmetto State» er tredje stat ut i nomi­na­sjons­sir­kuset, og både Cruz (42) og Biden (70) har ambi­sjoner om å stille i 2016.

  Spekulasjonene rundt Ted Cruz fortsetter

  httpv://youtu.be/SSsAYrkNWlg

  Washington Post skriver om Cruz-talen og spekulasjonene:

  As Cruz concluded, South Carolina Republican Party Chairman Chad Connelly reminded the senator that former president Ronald Reagan once spoke at the party’s annual fundraising event, known as the Silver Elephant Dinner.

  “Not to put any pressure on you, but we have high expectations and we do expect you back in the state,” Connelly told Cruz.

  The speech Friday night was Cruz’s second high-profile appearance of the day. Earlier Friday in Houston at the annual convention of the National Rifle Association, Cruz challenged Vice President Biden to an hour-long debate on violence and gun-control.

  The buzz surrounding Cruz, 42, comes as friends told the conservative National Review magazine this week that he’s mulling a possible presidential bid at the behest of enthusiastic supporters. A Cruz campaign might bump against the presumed presidential ambitions of other young conservative lawmakers, including Rep. Paul Ryan (R-Wis.) and Sens. Marco Rubio (R-Fla.) and Rand Paul (R-Ky.), who is scheduled to visit the state in June.

  5 grunner til å ikke ta Bidens 2016-ambisjoner seriøst

  National Journal tar for sin side for seg Joe Bidens ambisjoner på en litt annen måte. De gir oss fem grunner til at demokratene kommer til å satse på noen andre enn Obamas visepresident:

  1. Alderen (70)
  2. Veisperringen Hillary Clinton
  3. Fot-i-munnen-syndromet: En «gaffe»-maskin!
  4. En old school-demokrat som ikke passer den nye koalisjonen
  5. Har forsøkt seg to ganger tidligere (1988 og 2008), og imponerte ikke

  Du leser mer her.

  Oppdateringer fra valgbloggen

  USAvalg-logo

  • Cuccinelli tar ledelsen i Virginia. «Avisen Wash­ington Post har fått utført en måling av del­staten Vir­ginia, som har guver­nør­valg i november. Målingen finner at den repub­li­kanske jus­tis­mi­nis­teren Ken Cuc­ci­nelli har en ledelse over den demo­kra­tiske for­ret­nings­mannen Terry McAu­liffe. Blant alle vel­gere leder Cuc­ci­nelli 46-41, og blant de som sier de er sikre på at de vil stemme, er ledelsen 51-41.»
  • Helt jevnt i South Carolinas 1. kongressdistrikt. «Det kon­ser­va­tive nett­stedet RRH er ute med en måling fra South Caro­linas første kon­gress­dis­trikt, som har et sup­ple­rings­valg tirsdag. Målingen viser både repub­li­kaner Mark San­ford og demo­krat Eliza­beth Col­bert Busch med 46% hver; en kraftig for­bed­ring for San­ford siden PPPs måling for nesten to uker siden, som ga Busch en 50-41 ledelse.»
  • Michigan: Kongressmann Peters stiller. «Demo­kra­tene fikk sin antatt ster­keste kan­didat i senats­racet i Michigan: Kon­gress­mann Gary Peters annon­serte sitt kan­di­datur denne uken. Peters repre­sen­terer det over­vei­ende svarte 14. dis­trikt, som stort sett dekker Detroit, ogslo ut en sit­tende, svart kon­gress­mann i pri­mær­valget. Peters repre­sen­terte tid­li­gere det 9. dis­trikt, men ble tegnet ut av det i 2011.»
  • Hawaii: Hanabusa stiller mot Schatz. «Kon­gress­kvinne Col­leen Hana­busa, som ble forbi­gått av vise­gu­vernør Brian Schatzda guvernør Neil Aber­crombie skulle fylle del­sta­tens ene senats­sete i desember ifjor, har nå gjort det offi­sielt: Hun tar sin sak til vel­gerne og utfordrer Schatz i pri­mær­valget neste år. Hana­busa angir som den vik­tigste grunnen til utford­ringen at hun føler hun er mer kom­pe­tent og har mer erfa­ring enn Schatz.»
  • Massachusetts: Markey med knapp ledelse. «To menings­må­linger er blitt tatt opp siden kon­gress­mann Ed Markey vant det demo­kra­tiske nomi­na­sjons­valget i Mas­sachu­setts tirsdag, og begge gir ham en knapp ledelse over repub­li­ka­nernes kan­didat, investor og tid­li­gere SEAL-soldat Gab­riel Gomez

  Du kan følge valgbloggen på Facebook og Twitter @USAvalg. Hva venter du på?

  Obamas «Weekly Address»

  httpv://youtu.be/LIGzDKh-6Mo

  I går holdt President Barack Obama sin ukentlige tale fra veien på grunn av utenlandsreisen til Mexico og Costa Rica (er tilbake i D.C. nå).

  Som vi skrev på bloggen i går snakket han om innvandringsreform, men han snakket også om handelsavtaler med naboene i sør:

  “Now, one of the best ways to grow our economy is to sell more goods and services Made in America to the rest of the world. That includes our neighbors to the south.”

  GOPs «Weekly Address»

  httpv://youtu.be/UcojLcO_gAI

  North Carolina-guvernør Pat McCrory (R) holdt Republikanernes «Weekly Address» denne uken. McCrory fokuserte på kontrasten mellom presidentens svake lederskap og lederskapet til de 30 republikanske guvenørene han mener gjør en mye bedre jobb.

  “I urge the President to join us in North Carolina where we’re working to make government a partner, not an adversary progress. Working together, we can get this nation back on the right track by simply unleashing the unlimited potential of the American people,” konkluderte McCroy, før han avsluttet med å invitere folk til staten sin.

  Søndagsshowene:

  Det er søndag, og dermed duket for de ukentlige søndagsshowene som preger nyhetsbildet dagen derpå. POLITICO gir oss programmet, og vi oppsummerer det viktigste for deg i morgen tidlig:

  • NBCs «Meet the Press»: Sen. Patrick Leahy (D-Vt.), chairman, Senate Judiciary Committee, Rep. Tom Cotton (R-Ark.), Former New York Mayor Rudy Giuliani (R), Former House Speaker Newt Gingrich (R-Ga.), Former Rep. Harold Ford Jr. (D-Tenn.), Former Rep. Jane Harman (D-Calif.), director, president and CEO of the Wilson Center
  • ABCs «This Week»: Warren Buffett, chairman and CEO, Berkshire Hathaway, Former Sen. Jim DeMint (R-S.C.), president, Heritage Foundation, Former New Mexico Gov. Bill Richardson (D), Democratic strategist James Carville, Republican strategist Mary Matalin
  • CBS’ «Face the Nation»: Rep. Mike Rogers (R-Mich.), chairman, House Intelligence Committee, Rep. Dutch Ruppersberger (D-Md.), ranking member, House Intelligence Committee, Rep. Darrell Issa (R-Calif.), chairman, House Oversight and Government Reform Committee
  • «Fox News Sunday»: Sen. John McCain (R-Ariz.), Rep. Jason Chaffetz (R-Utah), Rep. Stephen Lynch (D-Mass.)
  • CNNs «State of the Union»: Senate Majority Whip Dick Durbin (D-Ill.), Rep. Peter King (R-N.Y.), chairman, House Homeland Security Counterterrorism and Intelligence Subcommittee

  Saker fra uka som gikk:

  Søndag 28. april

  Mandag 29. april

  Tirsdag 30. april

  • Hundre dager inn i sin andre presidentperiode holdt Barack Obama en pressekonferanse hvor han blant annet snakket om Syria og Guantanamo Bay,
  • Real­Cle­ar­Po­li­tics sitt gjen­nom­snitt av menings­må­lin­gene viste at Pre­si­dent Barack Obama har en «approval rating» på 48,3 %, mens 46,7 % er mis­for­nøyde med jobben han gjør.
  • FOX News meldte at John Kerry vil møte pre­si­dent Vla­dimir Putin og uten­riks­mi­nister Sergey Lavrov, med formål om å dis­ku­tere Syria, Iran, og den økte ter­ror­trus­selen USA står ovenfor etter Boston-bombene i april.

  Onsdag 1. mai

  Torsdag 2. mai

  Fredag 3. mai

  Helt til slutt: Ukas beste politiske karikatur

  May 4, 2013

  Ukas beste poli­tiske kari­katur kommer fra Adam Zyglis (The Buf­falo News). Du ser flere av ukas beste poli­tiske kari­ka­turer på Face­bo­ok­siden vår.


  Kaffen brygges av redak­tøren i sam­ar­beid med nett­si­dens prak­ti­kanter. Klikk her og abonnér, så ser­veres den i inn­boksen din hver morgen.


  Kenneth Flage er prak­ti­kant for AmerikanskPolitikk.no våren 2013.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også