Mer

  Cuccinelli tar ledelsen i Virginia

  Avisen Washington Post har fått utført en måling av delstaten Virginia, som har guvernørvalg i november. Målingen finner at den republikanske justisministeren Ken Cuccinelli har en ledelse over den demokratiske forretningsmannen Terry McAuliffe. Blant alle velgere leder Cuccinelli 46-41, og blant de som sier de er sikre på at de vil stemme, er ledelsen 51-41.

  Det er etter min mening altfor tidlig å begynne å bruke et såkalt «likely voter screen», altså begynne å luke ut usannsynlige velgere i mai. Bare 10% av de spurte sier de følger valgkampen nøye, og nesten halvparten kan fortsatt endre mening. Cuccinelli har samlet partiet bak seg, mens McAuliffe ennå ikke har klart å mobilisere svarte, unge og kvinnelige velgere. Dessuten har McAuliffe ennå ikke begynt å kritisere Cuccinellis verdikonservatisme, og der er det mye å hente i ovenevnte velgergrupper dersom han vet å spille kortene riktig.

  Men enn så lenge er det liten tvil om at Cuccinelli har ført en bedre valgkamp enn McAuliffe, og at folk føler seg tryggere med en justisminister de har hatt gjennom 8 år enn en forretningsmann som aldri har innehatt et folkevalgt embete før.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også