To meningsmålinger er blitt tatt opp siden kongressmann Ed Markey vant det demokratiske nominasjonsvalget i Massachusetts tirsdag, og begge gir ham en knapp ledelse over republikanernes kandidat, investor og tidligere SEAL-soldat Gabriel Gomez.

Den første, fra Emerson College viser 42% for Markey og 36% for Gomez. Den andre er en PPP-måling, og gir Markey en enda knappere ledelse på 44-40. Begge målinger viser imidlertid at Gomez er relativt lite kjent og har lave negative tall, noe Markey sikkert kommer til å utnytte frem til valget 25. juni. I tillegg gikk et klart flertall av de ubestemte velgerne for Obama/Warren i 2012, så Markey har en reserve der også.

Delstaten er ikke fullt så liberal i mer lokale valg enn presidentvervet, men har altså ikke valgt en republikaner til Huset siden 1996 og Scott Brown er den eneste republikaner i senatet siden Edward Brooke ble slått ut i 1978. Guvernørvervet er det ene stedet hvor partiet har vært konkurransedyktige, og da har det vært snakk om å velge moderate kandidater med objektiv kompetanse på å styre.

Jeg beholder vurderingen «trygt demokratisk» her, og føler meg ganske sikker på at målingene om noen uker vil gi meg rett.