Mer

  Markey med knapp ledelse i Massachusetts

  To meningsmålinger er blitt tatt opp siden kongressmann Ed Markey vant det demokratiske nominasjonsvalget i Massachusetts tirsdag, og begge gir ham en knapp ledelse over republikanernes kandidat, investor og tidligere SEAL-soldat Gabriel Gomez.

  Den første, fra Emerson College viser 42% for Markey og 36% for Gomez. Den andre er en PPP-måling, og gir Markey en enda knappere ledelse på 44-40. Begge målinger viser imidlertid at Gomez er relativt lite kjent og har lave negative tall, noe Markey sikkert kommer til å utnytte frem til valget 25. juni. I tillegg gikk et klart flertall av de ubestemte velgerne for Obama/Warren i 2012, så Markey har en reserve der også.

  Delstaten er ikke fullt så liberal i mer lokale valg enn presidentvervet, men har altså ikke valgt en republikaner til Huset siden 1996 og Scott Brown er den eneste republikaner i senatet siden Edward Brooke ble slått ut i 1978. Guvernørvervet er det ene stedet hvor partiet har vært konkurransedyktige, og da har det vært snakk om å velge moderate kandidater med objektiv kompetanse på å styre.

  Jeg beholder vurderingen «trygt demokratisk» her, og føler meg ganske sikker på at målingene om noen uker vil gi meg rett.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også