Mer

  Morgenkaffen, fredag 3. mai: Alle muligheter åpne i Syria

  Morgenkaffen2

  God morgen! Det er fredag, og «Mor­gen­kaffen» er servert. Fredagsquizen publiseres litt senere i dag, så… Stay tuned!

  sitatetMitt Romney appeared like a kid who showed up for his science project and the teacher said, ‘Explain it,’ and Mitt couldn’t do it.

  His ‘dad,’ Paul Ryan, explained it to him, but Mitt didn’t get it… That’s why we lost the last election.

  Representant Pete Session (R-Texas, 32. kongressdistrikt) sitert i et intervju med D Magazine.

  Dagens #AMPOL-begrep: Nattering nabobs of negativism: Et uttrykk som første gang ble brukt av visepresident Spiro Agnew. Begrepet er ment til journalister som man har et anstrengt forhold til.

  DAGEN I DAG, i 1940: FDR snakker til tusenvis av kvinner. For 73 år siden talte President Franklin D. Roosevelt til tusenvis av kvinner på et demokratisk kvinneforum. Arrangøren hadde regnet med 100 gjester, og Roosevelt skulle tale i Det hvite hus. Kort tid før talen fant man ut at det kom tusenvis, og man måtte flytte arrangementet. Det kom omtrent 4000 kvinner for å høre presidenten tale. Roosevelts kone, førstedame Eleanor Roosevelt, var en av kvinnene som deltok på arrangementet, i tillegg til mange andre kvinnelige ledere.

  Og med det, her er dagens nyheter:

  Obama: «USA ser på alle muligheter i Syria»

  Obama-Oval-Damascus
  President Barack Obama med rådgiverne i «The Situation Room.» En av klokkene på veggen til høyre er stilt inn på Damascus.

  Tidligere denne uken kunne amerikanske myndigheter bekrefte at kjemiske våpen har blitt brukt under borgenkrigen i Syria. Det er imidlertid fortsatt usikkert hvordan disse våpnene har blitt brukt, og hvem som har brukt dem.

  President Barack Obama sier nå at USA ser på «alle muligheter» for å løse situasjonen i Syria. Dette inkluderer muligheten for å sende våpen til syriske opprørere, noe som virker stadig mer sannsynlig:

  «As we’ve seen evidence of further bloodshed, potential use of chemical weapons … what I’ve said is we’re going to look at all options. We want to make sure we look before we leap and that what we do is actually helpful to the situation,» sa Obama, som for tiden er på en utenlandsreise, på en pressekonferanse i Mexico City i Mexcio.

  Maryland fjerner dødsstraffen

  MartinOMalley2
  Foto: Are Tågvold Flaten / AmerikanskPolitikk.no

  Som vår mann i D.C., Carl Straumsheim, skrev i natt:

  «Med et penne­strøk fra Guvernør Martin O’Malley (D) ble Mary­land den 18. del­staten i USA til å fjerne døds­straff fra strafferegisteret.

  O’Malley, som mange mener lader opp til demo­kra­tisk nomi­na­sjons­kamp i 2016, har vunnet en rekke poli­tiske seiere i løpet av de seks årene han har vært guvernør. Inn­vand­rings­re­form, like­kjønnet ekte­skap og inves­te­ringer i vind­energi er noen eksempler. Dette er også libe­rale hjerte­saker som kan klinge godt blant demo­kra­tiske (primærvalg)velgere. …

  Det er ennå ikke klart om Mary­lands repub­li­ka­nere vil satse på en under­skrifts­kam­panje for å tvinge frem en folke­av­stem­ning om loven, slik de gjorde om inn­vand­rings­re­form og like­kjønnet ekteskap.»

  Colbert Busch ute med ny valgkampvideo

  Det kommende suppleringsvalget til det 1. kongressdistriktet i South Carolina mellom demokratenes Elizabeth Colbert Busch og republikanernes Mark Sanford, tetner mer og mer til. Valgdagen er 7. mai, og begge kampanjene er nå i full gang med å mobilisere velgere. Begge kandidatene har mottatt støtteerklæringer fra mer prominente partifeller i det siste (til og med Sanford!), og søsteren til komikeren Stephen Colbert er nå ute med en ny valgkampvideo:

  httpv://youtu.be/OqDnZs5Sem4

  Obama gir ikke opp ny våpenlovgivning

  Til tross for nederlag i Senatets våpenavstemning framstår President Barack Obama optimistisk for utsiktene for en ny lov. Det vil skje ting framover, mener presidenten, men innrømmer at det går «litt tregt» i Washington D.C. om dagen.

  «Things happen somewhat slowly in Washington. But this was just the first round. I believe we’ll eventually get that done. We’ll keep on trying.»

  2016 watch: Clinton fortsatt soleklar favoritt på demokratisk side

  Veien2016En ny meningsmåling fra Quinnipiac viser at tidligere utenriksminister Hillary Clinton fortsatt er den soleklare favoritten på demokratisk side foran presidentvalget i 2016. På en like klar andreplass finner vi visepresident Joe Biden:

  1. Hillary Clinton 65 %
  2. Joe Biden 13 %
  3. Andrew Cuomo 4 %
  4. Deval Patrick 1 %
  5. Mark Warner 1 %
  6. Martin O’Malley 1 %

  Men hvordan ser feltet ut dersom Hillary ikke stiller?

  1. Joe Biden 45 %
  2. Andrew Cuomo 15 %
  3. Deval Patrick 6 %
  4. Martin O’Malley 3 %
  5. Mark Warner 2 %

  Du finner flere detaljer fra meningsmålingen her.

  West Wing Week:

  httpv://youtu.be/FoNCpRmdJgU

  Follow Friday: Warren Buffett er på Twitter!

  Det er fredag og duket for «follow Friday» (#ff) på Twitter, eller #ffnor som vi omtaler det i Norge. I selvpromoteringensnavn bør du for det første (selvsagt) følge @AmPolitikk og @USAvalg.

  Men, du kan også følge den 82 år gamle finansmannen Warren Buffett, som nå har fått sin egen konto på Twitter. Buffet, som ved de siste to valgene har støttet President Barack Obama, serverte denne tweeten som sin første på Twitter:

   


  «Mor­gen­kaffen» brygges av redak­tøren i sam­ar­beid med nett­si­dens prak­ti­kanter. Klikk her og abonnér, så ser­veres den i inn­boksen din hver morgen.


  Marius Bjerknæs er prak­ti­kant for AmerikanskPolitikk.no våren 2013.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også