Mer

  Morgenkaffen, fredag 26. april: Den 100. utgaven

  Morgenkaffen2God morgen! Det er fredag, og du leser nå den 100. utgaven av «Morgenkaffen». Fredagsquizen publiseres som vanlig rundt lunsjtider.

  sitatetWe expanded freedom at home by raising standards in schools and lowering taxes for everybody. We liberated nations from dictatorship and freed people from AIDS.

  Tidligere President George W. Bush ved innvielsen av «The George W. Bush Presidential Center and Museum» i Dallas, Texas i går.

  Jon Stewarts navn på senteret: «The Hard Rock Café Of Catastrophic Policy Decisions«.

  DAGENS #AMPOL-BEGREP: Hastert rule. En idé om at «flertallet av flertallet» må støtte et tiltak før det kan stemmes over i Representantenes hus. Republikanerne har benyttet seg av denne «regelen» siden tidligere Speaker of the House Dennis Hastert (R-Illinois, 14. kongressdistrikt) benyttet den på 1990-tallet. Hensikten er å minske minoritetspartiets innflytelse.

  DAGEN I DAG, i 1984: President Ronald Reagan besøkte Kina. Reagan besøkte den kinesiske presidenten Li Xiannian, i det som var det andre besøket av en amerikansk president siden President Richard Nixons historiske besøk i 1972. Reagan hadde med seg kona Nancy, en haug med Secret Service-agenter, og omlag 600 journalister. Besøket resulterte i god presse, men han klarte ikke å løse Taiwan-floken.

  Og med det, her er dagens #ampol nyheter:

  Innvielsen av The George W. Bush Presidential Center and Museum

  PresidentsClub
  Fire tidligere og en sittende president samlet i Dallas, Texas i anledning innvielsen av George W. Bush sitt presidentbibliotek: 39., 42., 41., 43. og 44. Foto: Paul Morse.

  I går ble preisdentbiblioteket til tidligere President George W. Bush innviet. Bush og de fire andre levende medlemmene av «The Presidents Club» deltok alle i innvielsesseremonien ved det nye senteret på Southern Methodist University i Dallas, Texas.

  Du ser flere bilder fra seremonien her og her.

  I talen oppsummerte Bush det han ser som sitt ettermæle etter åtte år i Det hvite hus. Du ser talen, samt video-introduksjonen som ble spilt før han tok podiet, her:

  httpv://youtu.be/tRajGRUQpXo

  Time-lapse av byggeprosessen:

  httpv://youtu.be/ZP68yODT8sI

  Les også:

  Det hvite hus: Tegn på at Syria har brukt kjemiske våpen

  I går meldte Det hvite hus at amerikansk etterretning peker i retning av at de syriske regjeringstroppene har brukt kjemiske våpen i borgerkrigen i Syria. I dag holder utenriksminister John Kerry og et knippe sikkerhetsrådgivere en lukket briefing om situasjonen i Syria for medlemmene i Representantenes hus.

  Dersom informasjonen om bruken av kjemiske våpen er korrekt, har President Bashar al-Assad krysset det The New York Times omtaler som Obamas «røde linje»:

  The disclosure, in letters to Congressional leaders, takes the administration a step closer to acknowledging that President Bashar al-Assad has crossed a red line established by Mr. Obama last summer, when he said the United States would take unspecified action against Syria if there was evidence that chemical weapons had been used in the civil war.

  The White House emphasized that, “given the stakes involved,” the United States still needed “credible and corroborated facts” before deciding on a course of action. The letter, signed by the president’s director of legislative affairs, Miguel E. Rodriguez, said the United States was pressing for a “comprehensive United Nations investigation that can credibly evaluate the evidence and establish what happened.”

  Although the White House said it could not confirm the circumstances in which victims were exposed to chemical weapons, it said it believed that the chemical agent sarin had been used. “We do believe,” the letter said, “that any use of chemical weapons in Syria would very likely have originated with the Assad regime.”

  Times Square var Boston-bombernes neste mål

  Times Square i New York City skal visstnok ha vært neste mål for Boston-brødrene. Det kunne New York-borgermester Michael Bloomberg fortelle i går. Den overlevende Tsarnaev-broren skal ha forklart fra sykehussengen at han og storebroren bestemte seg for dette ved en tilfeldighet etter Boston-bombingen,

  Associated Press melder samtidig, basert på flere kilder fra begge partier som har deltatt på en lukket og hemmelig briefing, at den siktede fikk opplest sine Miranda-rettigheter etter 16 timer med avhør, og at han deretter sluttet å snakke.

  Mitch McConnell bruser med fjøra

  Senator Mitch McConnell (R-Kentucky), som i går meldte at «hele landet bør kunne takke nei til Obamacare«, er ute med en ny valgkampvideo. Mottoet? «We Own the Principles that Built this Country»:

  httpv://youtu.be/07SxpNsYZSs

  Senatets minoritetsleder søker gjenvalg i november 2014, og McConnell er allerede i gang med å skremme bort potensielle utfordrere. Han har mye penger på bok, og ser for øyeblikket ikke ut til å få noen motstander som kan true ham skikkelig.

  2016 watch: Hillary til Florida

  På tirsdag i neste uke holder Hillary Clinton sin andre betalte tale som eks-utenriksminister. Det melder POLITICOs Maggie Haberman, som siterer en kilde som er involvert i planleggingen: «The speech will be at a conference Tuesday hosted by Fidelity, the Boston-based investment services giant, in Naples.»

  Fra valgbloggen

  USAvalg-logoEd Markey med klar ledelse i Massachusetts

  Det er (senats)primærvalg i Massachusetts på tirsdag, og på valgbloggen skriver Jon Henrik Gilhuus om den siste meningsmålingen fra Public Policy Polling før valget:

  «[PPP] finner kon­gress­mann Ed Markey med en klar 50-36 ledelse over sin kol­lega Stephen Lynch. Med mindre uav­hen­gige vel­gere skulle utgjøre en hittil uhørt andel av vel­gerne i det demo­kra­tiske nomi­na­sjons­valget, er dette løpet kjørt.»


  Klikk her og abonnér, så ser­veres «Morgenkaffen» i inn­boksen din hver morgen.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også