Mer

  Morgenkaffen, torsdag 25. april: Bush sin dag

  Morgenkaffen2
  God morgen! Det er torsdag, og «Mor­gen­kaffen» er ser­vert.

  I dag innvies George W. Bush sitt presidentbibliotek ved Southern Methodist University i Dallas, Texas. President Barack Obama og fire tidligere presidenter samles for innvielsen (Vi har en artikkel om dette som publiseres litt senere i dag). Obama deltar også på en minneseremoni for de omkomne i West, Texas i dag. Minneseremonien holdes i Waco, Texas.

  Vi starter som vanlig med et sitat fra gårsdagen:

  sitatetI’m not going to let that tool go unused.

  Tidligere Representant Anthony Weiner (D-New York, 9. kongressdistrikt), sitert av New York Observer, forklarer hvorfor han bruker Twitter igjen.

  Weiner måtte i 2011 trekke seg etter at han hadde sendt pikante bilder av seg selv via Twitter. Nå vurderer han å stille til valg som borgermester i hjembyen New York. Men han kan ikke garantere at det ikke finnes flere pikante og til nå ukjente bilder av ham der ute.

  Dagens #ampol-begrep: Glad-hander

  ordBeskriver en person, normalt en politiker, som opptrer folkelig og overvennlig i møte med folk, som regel for å skaffe seg en politisk fordel.

  POLITICOs Roger Simon, forklarer begrepet med Visepresident Joe Biden som eksempel:

  “Joe Biden is a glad-hander in the best sense of the word: He looks glad to be grasping each person’s hand, looking the person in the eye, answering some question or exchanging some pleasantry — ‘You’re going to a wedding in Delaware? What hotel? You’re kidding! I live four miles from that hotel!’ — and then, spying the next person down the row, saying, ‘I’m coming for you! I’m coming!’”

  Dagen i dag i 1947: Truman åpner bowlinghall i Det hvite hus

  dagenFor 66 år siden åpnet President Harry S. Truman en bowlinghall i Det hvite hus. Konstruksjonen av bowlinghallen, som bestod av to baner, ble plassert i vestfløyen. Det var visstnok noen kolleger av Truman fra hjemstaten Missouri som lagde hallen til ære for presidenten. Åpningen var nemlig lagt til Trumans 63-års dag.

  Til tross for den nye bowlinghallen var Trumans favoritthobby poker. I 1955 stengte President Eisenhower bowlinghallen, og erstattet den med et mimeograf-rom. Senere ble en ny bowlinghall etablert (under Lyndon B. Johnson), denne gang i Eisenhower Building. I motsetning til Truman, var Johnson en ivrig bowler.

  Bowlingbane er kun én av mange fasiliteter som har blitt konstruert i Det hvite hus. Putting green, svømmebasseng, tennisbane, biljardbord basketballbane er noen av eksemplene.

  Og med det, her er noen av dagens nyheter:

  Representantenes hus utsetter Obamacare-votering

  Republikanerne i Representantenes hus skulle opprinnelig stemme over et nytt forslag, som vil forandre President Obamas helsereform. Dette blir nå utsatt, fordi republikanske ledere er usikre på om de har nok stemmer. Dette er et aldri så lite politisk nederlag for Majoritetsleder Eric Cantor (R-Virginia, 7. kongressdistrikt, som har gått ut høyt med dette forslaget.

  Det er uvisst når en eventuell avstemning rundt forslaget vil skje. Etter høstens presidentvalg var flere promonente republikanere, deriblant Speaker of the House John Boehner (R-Ohio, 8. kongressdistrikt), lite innstilt på å kjempe en ny kamp om Obamas helsereform. Flere republikanere håper allikevel at de etter hvert kan rulle tilbake deler av loven.

  Senatorer uenige med Pentagon i basenedleggelser

  Som et resultat av innstramminger i årets, og neste års budsjett, ønsker Pentagon å legge ned flere militærbaser. Forsvarsdepartementet mener dette er det eneste fornuftige i et økonomisk perspektiv. Dette er flere senatorer uenige i, og de mener basene fortsatt kan eksistere selv om pengestøtten blir mindre. Senator John McCain (R-Arizona) er en av disse:

  “I don’t think the majority of the members can be convinced at this point», fortalte han reportere på onsdag.

  Dette illustrerer Pentagons dilemma. De må nemlig be politikerne om å stemme for upopulære nedskjæringer.

  Biden og Warren deltok i minneseremoni i Boston

  I går møttes mer enn 10.000 mennesker i Boston for å minnes politimannen Sean Collier, som ble skutt og drept av Boston-bomberne. Visepresident Joe Biden deltok i seremonien, og hadde blant annet følgende å si:

  “Our very existence makes a lie of their perverted ideology, so the only way they can gain ground is to instill fear as a way to get us to jettison our values, to get us to change. The moment we change … or get in a crouch or get defensive, that is the moment they win.»

  Senator Elizabeth Warren (D-Massachusetts) snakket før Biden:

  “It is that same spirit we saw in the firefighters, police officers, EMS, and Guard, coordinating the first response and turning peril into protection. It is that same spirit we saw in the world-class hospitals — doctors and nurses and support staff — who worked through the day and the night and the day again, and who made the difference between life and death.”

  Mark Sanford debatterte mot Nancy Pelosi-plakat

  SanfordPelosi
  Foto: Stefanie Bainum.

  I går holdt tidligere South-Carolina guvernør Mark Sanford (R) en utendørs debatt med en papp-plakat av Minoritetsleder i Representantenes hus, Nancy Pelosi (D-California, 12. kongressdistrikt). Sanford kjemper mot demokraten Elizabeth Colbert-Busch (søsteren til komikeren Stephen Colbert) om å representere South Carolinas 1. kongressdistrikt i Rerpresentantenes hus. Sanford, som kjemper i motbakke for tiden, ønsker flere debatter, noe Colbert-Busch har takket nei til.

  Løsningen, som du selv får bedømme klokheten av, var med andre ord å «debattere» Pelosi — den mest kjente og den mest uopulære lederen i Kongressen (sånn sett et forståelig valg).

  PS: Legg merke til damen som holder oppe Pelosi-plakaten.

  Anti-Christie reklame i New Jersey

  httpv://youtu.be/ppnFsyQLGyo

  «One New Jersey», en progressiv gruppe som blant annet kjemper for at New Jersey-guvernør Chris Christie (R) ikke skal vinne gjenvalg til høsten, er ute med en ny anti-Christie video («Out of step»). Her kritiseres Christie, som har posisjonert seg som en moderat stemme, for å ha et erkekonservativt syn på kvinners rettigheter.

  Når det gjelder Christies utsikter foran høstens gjenvalgskampanje, skrev Jon Henrik Gilhuus følgende på valgbloggen i går:

  «Quin­nipiac er ute med sin måned­lige måling av New Jersey, og det er lite nytt å hente. Guvernør Chris Christie har en bunn­solid 58-26 ledelse på del­stats­se­nator Bar­bara Buono, og har 67-24 i jobb­opp­slut­ning. Med mindre Buono plut­selig får vind i sei­lene blir disse nyhets­opp­da­te­rin­gene fra New Jersey kor­tere og kortere…»


  «Mor­gen­kaffen» brygges av redak­tøren i sam­ar­beid med nett­si­dens prak­ti­kanter. Klikk her og abonnér, så ser­veres den i inn­boksen din hver morgen.


  Marius Bjerknæs er prak­ti­kant for AmerikanskPolitikk.no våren 2013.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også