Mer

  Endring eller feilmåling i Los Angeles?

  Ting skjer i borgermestervalget i Los Angeles, skal vi tro SurveyUSA. Deres måling for to uker siden hadde Eric Garcetti med en 49-40 ledelse, nesten identisk med 50-40 ledelsen LA Times hadde i forrige uke. Nå har imidlertid konkurrenten Wendy Greuel gått forbi ham, og leder 45-42.

  Som vi ser er de nye tallene en blanding av økning for Greuel og en radikal dipp for Garcetti. Riktignok har Greuel akkurat begynt en negativ kampanje mot ham, men beløpet (350.000 dollar) er ikke stort, tatt i betraktning prisnivået for tv-reklamer i LA.

  SurveyUSA forsvarer riktigheten av sin måling ved å vise til at det ikke har vært noen bevegelse i to andre race de har målt jevnlig (byadvokat og controller) og at det ikke er noen særlig forskjell internt i de tre dagene den ble tatt opp. Jeg noterer meg at dette racet plutselig virker mye mer åpent enn for under en uke siden, og venter i spenning på neste måling.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også