Mer

  Morgenkaffen, onsdag 24. april: Rand Pauls droner

  Morgenkaffen2

  God morgen! Det er onsdag, og «Morgenkaffen» er servert. Vi starter med Rand Paul, på Fox Business Network:

  httpv://youtu.be/EmOGeBQzj4g

  sitatet

  I’ve never argued against any technology being used when you have an imminent threat, an active crime going on. If someone comes out of a liquor store with a weapon and fifty dollars in cash. I don’t care if a drone kills him or a policeman kills him.

  Senator Rand Paul (R-Kentucky) til Fox Business Network. Paul, som stod bak den mye omtalte filibusteren der han snakket om alle problemene knyttet til Obama-administrasjonens dronebruk, har tilsynelatende kommet på andre tanker. Han åpnet den nevnte filibusteren med følgende uttalelse:

  «I will speak as long as it takes, until the alarm is sounded from coast to coast that our Constitution is important, that your rights to trial by jury are precious, that no American should be killed by a drone on American soil without first being charged with a crime, without first being found to be guilty by a court.»

  Dagens #ampol-begrep: Favorite son

  ordBeskriver en politiker som er svært populær i sin hjemstat, men som har liten appell andre steder i landet.

  Dette fenomenet var mer normalt i gamle dager, og det finnes langt færre eksempler på dette i dag. Det mest nærliggende er presidentkandidater som gjerne vinner sin egen hjemstat i en nominasjon, og som sliter andre steder i landet.

  Dagen i dag i 1800: Kongressens bibliotek blir etablert

  dagenFor 213 år siden etablerte president John Adams det første biblioteket i Kongressen. 5.000 dollar ble satt av til dette formålet. De første bøkene ble bestilt fra London, og ankom i 1801. I 1812 invaderte britene Washington, D.C., og biblioteket brant ned.

  Noen år senere valgte tidligere President Thomas Jefferson å «selge» sitt eget bibliotek til Kongressen. Etter den amerikanske borgerkrigen økte bibliotekets størrelse kraftig og innen det 20. århundre hadde «Library of Congress» blitt USAs nasjonalbibliotek.

  I dag finnes det over 17 millioner bøker i Kongressens bibliotek, som består av tre store bygninger. I tillegg til dette finnes det millioner av kart, biografier, manuskripter og filmer.

  Og med det, her er dagens nyheter:

  Nytt giftbrev funnet, og den mistenkte er løslatt

  Et tredje brev fylt med det giftige stoffet ricin ble i går funnet i Washington, D.C. Majoritetslederen i Senatet, Harry Reid (D-Nevada), melder at det denne gangen ble oppdaget på Bolling Air Force Base.

  Dette skjedde samme dag som den mistenkte for giftbrevene til Senator Roger Wicker (R-Mississippi) og President Barack Obama, Paul Kevin Curtis, ble løslatt.

  Det rapporteres nå om at en annen mann er i søkelyset, så dette blir ikke det siste vi hører om denne saken.

  Graham: «Vi vil snakke med ham uten advokat»

  Senator Lindsey Graham (R-South Carolina) har kommet med nye uttalelser om hvordan myndighetene bør forholde seg til den siktede etter Boston-bombingen, Dzhokhar Tsarnaev. I går sa Graham blant annet følgende:

  «We want to talk to him without a lawyer, so we can find out what he know about what we face in the future. And when it comes to prosecuting him, we will not use anything that we found, to use against him. My God, look what we are losing as a nation by using this model. We are now stuck in a criminal justice system, where we can’t ask him one question his lawyer won’t allow», uttaler Graham.

  Bloomberg: Vår forståelse av grunnloven må endres etter Boston-bombene

  Borgermester i New York, Michael Bloomberg, mener bombene under Boston-maratonet i forrige uke har skapt et unikt scenario, og at forståelsen av grunnloven må endres.

  “The people who are worried about privacy have a legitimate worry, but we live in a complex world where you’re going to have to have a level of security greater than you did back in the olden days, if you will», uttalte Bloomberg på en pressekonferanse.

  “Our laws and our interpretation of the Constitution, I think, have to change. We have to understand that in the world going forward, we’re going to have more cameras and that kind of stuff. That’s good in some sense, but it’s different from what we are used to,” fortsatte han.

  Bloomberg snakket også om behovet for strengere våpenkontroll i løpet av pressekonferansen. Borgermesteren har vært en sterk tilhenger av strengere våpenlover i lang tid, og særlig etter det som skjedde i Newtown i desember.

  Associated Press sin Twitterkonto ble hacket

  I går ble Associated Press (@AP) sin Twitter-konto hacket. Det ble deretter sendt en falsk «tweet» til de nesten to millioner følgerne om to eksplosjoner i Det hvite hus, og at President Obama var skadet.

  Tweeten ble retweetet av over 4.000 brukere før kontoen ble suspendert. Dow Jones falt samtidig 140 poeng, før den tok seg opp igjen fem minutter senere.

  Her hjemme satte VG.no fem journalister på saken.

  Obama spiste med de kvinnelige senatorene

  I går kveld inviterte President Barack Obama de kvinnelige senatorene til en middag i Det hvite hus. Alle de 20 senatorene — 16 demokrater og 4 republikanere — deltok i det som er den fjerde i rekken av Obamas middagsmøter med medlemmene av Senatet. I følge noen av middagsgjestene snakket Obama om behovet for å komme til enighet om en plan som reduserer budsjettunderskuddet, samt energi.

  Chris Christie: «We’ve got Bruce, he’s ours»

  New Jerseys guvernør, den karismatiske Chris Christie (R), var nylig med på et radioprogram der han forklarte hvor mye Bruce Springsteen betyr for ham, og for folket i New Jersey. Springsteen, som nylig har blitt nominert i to kategorier til årets Billboard Music Awards, er en gjenganger når guvernøren kjører bil om sommeren.

  Han avsluttet intervjuet med å synge med på Springsteens «It’s allright» (hat tip @svmelb):

  httpv://youtu.be/1A9B2XZWUIA

  2016 watch: Jeb Bush og Hillary Clinton er i Texas

  I dag taler både tidligere utenriksminister Hillary Clinton og tidligere Florida-guvernør Jeb Bush i Texas. De er begge potensielle presidentkandidater i 2016 (for hvert sitt parti) — og potensielle motstandere — og de er i Texas i anledning morgendagens innvielse av George W. Bush sitt presidentbibliotek ved Southern Methodist University i Dallas.


  «Mor­gen­kaffen» brygges av redak­tøren i sam­ar­beid med nett­si­dens prak­ti­kanter. Klikk her og abonnér, så ser­veres den i inn­boksen din hver morgen.


  Marius Bjerknæs er prak­ti­kant for AmerikanskPolitikk.no våren 2013.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også