Mer

  Stiller Hanabusa til Senatet?

  Jeg har tidligere skrevet litt om spekulasjonene rundt kongresskvinne Colleen Hanabusa. Hun ble forbigått av viseguvernør Brian Schatz da guvernør Neil Abercrombie skulle plukke ut en erstatter til avdøde senator Dan Inouye, og det er ingen tvil om at prosessen etterlot en viss bitterhet internt. Nå melder Roll Call at Hanabusa kommer til å stille i det demokratiske primærvalget til senatet i 2014, mot Schatz.

  DSCC, den demokratiske valgkamporganisasjonen for Senatet, har alt gjort det klart at de kommer til å støtte Schatz, som forøvrig alt har samlet inn mer enn fire ganger så mye cash som Hanabusa.

  Uansett vil et oppgjør mellom disse to være høyst uvelkomment for et demokratisk parti som sliter med å holde spenningen mellom de etniske gruppene på Hawaii i sjakk, og muligens vil et skitten oppgjør gi en liten sjanse for f.eks. tidligere guvernør Linda Lingle eller tidligere kongressmann Charles Djou på republikansk side.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også