Mer

  SC-1: Busch leder over Sanford

  PPP er ute med en måling fra suppleringsvalget i South Carolinas første distrikt, og finner demokrat Elizabeth Colbert Busch i tet med 50-41 over republikaner Mark Sanford. Sistnevnte har, som nevnt en del ganger, vært gjennom en særdeles offentlig utroskapsskandale, med påfølgende skilsmisse og bråk om brudd på rettslig ilagte besøksbegrensninger etter det.

  Distriktet er klart konservativt, men jeg skrev allerede før første runde av nominasjonen i midten av mars at Sanford var en av ytterst få republikanere i stand til å tape det. Som målingen viser kan det se ut til at det var en riktig vurdering. Det er fortsatt jevnt nok til at dette ikke på noen måte er avgjort, men republikanske partistrateger må fortvile over den situasjonen delstatspartiet nå er i, og personlig endrer jeg dette distriktet til «svakt demokratisk«.

  Sanford har negativ oppslutning, med 38-56, men er faktisk mer pop blant republikanske velgere enn tidligere; trolig er det her et element av at man slutter rekkene om den kandidat man tross alt stiller med.

  PPP vil helt sikkert foreta en måling til i helgen før selve valget, som er tirsdag om to uker; i tillegg ryktes det at det konservative nettstedet RRH vil ta opp en måling her. Så får vi se om demokratene får lov til å inneha setet i halvannet år før republikanerne tar det tilbake i 2014.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også