Mer

  Åtte dager igjen – Markey i ledelsen

  Det begynner å nærme seg for senatsracet i Massachusetts; de to partiene har sine primærvalg tirsdag i neste uke. Western New England University har målt stillingen, men vi får ta tallene med den mengde salt som en måling tatt opp midt i bombebråket krever.

  I det demokratiske valget har kongressmann Ed Markey fortsatt en klar ledelse på kollega Stephen Lynch; 44-34. Det er kort tid igjen å gjøre det på for Lynch, som har gjort valgbarhet til sin viktigste sak. Lynch har større appell til uavhengige velgere, men det er usikkert hvor mange av disse som vil stemme i demokratenes primærvalg, da spenningen er enda større på republikansk side. I tillegg satser begge på at fagforeningene vil få ut demokrater til å stemme; her bør Markey ha et lite forsprang.

  På republikansk side leder forretningsmann Gabriel Gomez med 33%, mot 27% for tidligere føderal anklager Mike Sullivan og kun 9% for delstatsrepresentant Dan Winslow. Imidlertid var det bare 128 personer som sa de skulle stemme i dette primærvalget, så her er feilmarginene tilsvarende store (9%).

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også