Mer

  Mer fra New York

  Quinnipiac har målt New York City, og i likhet med Marist finner de at Anthony Weiners politiske karriere ikke er så steindød som man skulle trodd. Han går rett inn på andreplass, med 15%, mot 28% for Christine Quinn, 11% for Bill de Blasio, 10% for Bill Thompson og 9% for John Liu.

  Siden forrige måling for bare 9 dager siden, har Quinn droppet 4%, Thompson og de Blasio 3% hver – mens John Liu faktisk har økt med 2%. Tallene er så små at det kan være bare tilfeldigheter, men dersom trenden holder seg i mai kan det være at vi vil se Weiner klatre ytterligere, mens opptil flere av de andre kandidatene muligens vil trekke seg.

  Interessant er det også at Quinn hadde 37% i februar, men falt ned til 32% tidlig i april, trolig pga. en negativ artikkel i NY Times. Siden den gang har det også gått en kritisk tv-reklame mot henne. Hun er nå ganske langt unna de 40% som er nødvendig for å unngå en nominasjonsrunde nr. to.

  Weiner er best kjent av alle kandidatene, men er også den eneste med negativ personlig oppslutning (33-41). Til tross for dette, tar han over 50% mot den ledende republikaneren, Joseph Lhota. Alle de andre demokratene leder også klart over Lhota.

   

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også