Mer

  Mer fra New York

  Quinnipiac har målt New York City, og i likhet med Marist finner de at Anthony Weiners politiske karriere ikke er så steindød som man skulle trodd. Han går rett inn på andreplass, med 15%, mot 28% for Christine Quinn, 11% for Bill de Blasio, 10% for Bill Thompson og 9% for John Liu.

  Siden forrige måling for bare 9 dager siden, har Quinn droppet 4%, Thompson og de Blasio 3% hver – mens John Liu faktisk har økt med 2%. Tallene er så små at det kan være bare tilfeldigheter, men dersom trenden holder seg i mai kan det være at vi vil se Weiner klatre ytterligere, mens opptil flere av de andre kandidatene muligens vil trekke seg.

  Interessant er det også at Quinn hadde 37% i februar, men falt ned til 32% tidlig i april, trolig pga. en negativ artikkel i NY Times. Siden den gang har det også gått en kritisk tv-reklame mot henne. Hun er nå ganske langt unna de 40% som er nødvendig for å unngå en nominasjonsrunde nr. to.

  Weiner er best kjent av alle kandidatene, men er også den eneste med negativ personlig oppslutning (33-41). Til tross for dette, tar han over 50% mot den ledende republikaneren, Joseph Lhota. Alle de andre demokratene leder også klart over Lhota.

   

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også