Mer

  SC 1: NRCC vil ikke bruke penger på Sanford

  NRCC, den nasjonale komiteen for republikanske kandidater til Huset, kommer ikke til å engasjere seg i suppleringsvalget i South Carolinas første kongressdistrikt. NRCC kunne i utgangspunktet brukt en del hundre tusen dollar til fordel for Mark Sanford, men uttaler offentlig at «Mark Sanford has proven he knows what it takes to win elections. At this time, the NRCC will not be engaged in this special election«.

  Uoffisielt er tonen en annen. «‘This is an unfortunate situation but this is what happens when candidates aren’t honest and withhold information,’ said one GOP operative.»

  Sanford har som tidligere nevnt en høyst offentlig skilsmisse bak seg, og tirsdag dukket det opp rettsdokumenter som viser at han i februar overtrådte betingelsene ved å oppholde seg ulovlig på sin ex-kones eiendom. Sanford hevder selv det er en ganske uskyldig affære, men det kan neppe tjene hans sak at hans kone har nektet å støtte hans kandidatur; skal vi lese noe ut av hennes uttalelser ville hun trolig gått mye hardere ut mot ham hvis det ikke var for hensynet til deres felles barn.

  Distriktet er sterkt republikansk, med en PVI på R+11. Det er ikke mer enn to-tre seter i USA som er så konservative som fortsatt holdes av demokrater, og de er alle betydelig mer konservative enn partiets kandidat til dette valget, Elizabeth Colbert Busch. Dog er dette et suppleringsvalg, og lav deltagelse kan gi Busch halvannet år i Huset (vi må anta at republikanerne greier å stille med en noenlunde anstendig kandidat i 2014).

  Enn så lenge beholder jeg svakt republikansk her, men det skal bli veldig interessant å se de første offentlige målingene i dette racet.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også