Mer

  «Gang of Eight» enige om innvandringsreform, lanseres tirsdag

  ImmigrationReformDemoCapitol

  «The Gang of Eight» — gruppen med fire demokratiske og fire republikanske senatorer som i lang tid har jobbet for å meisle ut et forslag om ny innvandringsreform — skal nå være enige om det endelige forslaget. Det skal etter planen lanseres på tirsdag.

  De åtte senatorene skal ha blitt enige om en vei til statsborgerskap som kan omfatte omtrent 11 millioner udokumenterte innbyggere. Denne prosessen skal ta 13 år: 10 år for å få «green card» for udokumenterte arbeidere, og deretter 3 år for å oppnå statsborgerskap.

  Langs veien må de betale en bot og tilbakebetale skatter de skylder, i tillegg til å passere en bakgrunnssjekk.

  Ingen vil imidlertid få statsborgerskap før grensen i sør betegnes som sikker, et viktig punkt for magne konservative.

  Innvandrere som har krysset grensen til USA etter 31. desember 2011 vil deporteres, som en del av planen.

  InnvandringsreformDemoCapitol To av medlemmene i «åtterbanden», senatorene Marco Rubio (R-Florida) og Micahel Bennet (D-Colorado), har samtidig kommet til enighet med senatorene Dianne Feinstein (D-California) og Orrin Hatch (R-Utah) om egne vilkår for landbruksarbeidere.

  Dette har vært et av elementene som fram til nå har bremset prosessen. Planen innebærer blant annet at utenlandske arbeidere i landbrukssektoren kan søke om «green card» allerede etter fem år, fem år raskere enn udokmenterte innvandrere.

  «The Gang of Eight» består av senatorene Marco Rubio (R-Florida), Lindsey Graham (R-South Carolina), John McCain (R-Arizona), Jeff Flake (R-Arizona), Robert Menendez (D-New Jersey), Dick Durbin (D-Illinois), Chuck Schumer (D-New York) og Michael Bennet (D-Colorado).

  I morgen tropper Rubio opp på hele seks søndagsshow for å snakke om reformen (0g 2016-spekulasjonene).

  Han drar dermed en «full Ginsburg», og vel så det, et begrep som beskriver en som gjester alle de fem store søndagsshowene på én og samme dag. Begrepet ble først brukt om Monica Lewinsky-advokaten William Ginsburg, som døde tidligere i år.

  Saken er hovedsaken i lørdagsutgaven av «Morgenkaffen», som også byr på mange andre nyheter.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også