Mer

  New Jersey: Fire offisielle kandidater

  New Jersey har nå ferdigstilt prosessen med å ettergå underskriftene for de som ønsket å bli offisielle kandidater til guvernørembetet i høst. Fire navn står igjen; to demokrater og to republikanere. Mindre partier og uavhengige kandidater har frist til juni med å levere inn underskrifter.

  I tillegg til guvernør Chris Christie har advokat Seth Grossman klart å kvalifisere seg på republikansk side. Grossman er tidligere bystyremedlem i Atlantic City og fylkestingsmedlem (eller «freeholder» som det kalles i New Jersey) i Atlantic fylke. Han utfordrer den pragmatiske Christie fra høyre, noe som ikke nødvendigvis er noen vinnerstrategi blant delstatens republikanere og som i det minste vil garantere at hans kandidatur går opp i flammer, i det ekstremt usannsynlige tilfellet at han skulle vinne nominasjonen.

  Hos demokratene har delstatssenator Barbara Buono som ventet kvalifisert, i tillegg til Troy Webster. Han er rådgiver for borgermesteren i East Orange og hans kandidatur er et rent spill lokalt, for å styrke borgermesterens sjanse til å bli gjenvalgt.

  Som ventet hele våren, blir dermed høstens valg en kamp mellom den fortsatt svært populære Christie og den foreløpig lite kjente, dårlig finansierte og trolig altfor venstrevridde Buono. Med et valgskred bak seg i 2013 kan Christie begynne å finslipe profilen mot den republikanske presidentnominasjonen i 2016. De som avfeier ham gjør det på egen risiko; republikanerne er desperate etter en seier, og Christie kan vise dem veien tilbake til presidentembetet.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også