Mer

  NYC: Quinn fortsatt i tet

  Bystyreleder Christine Quinn har fortsatt ledelsen i det demokratiske primærvalget til borgermester i New York City, men for første gang i år har hun en nedgang i oppslutningen. Ifølge Quinnipiac, som slapp en fersk måling i dag, går hun fra 37% i mars til 32% nå, og grunnene kan være flere.

  Det har muligens falt en del venstrevridde tungt for brystet at hun blokkerte et forslag om å innføre lovfestede sykedager, et populært tiltak blant velgerne, men ifølge Quinn et kritisk fordyrende element for mange næringsdrivende i den nåværende økonomien.

  En del velgere har nok også fått med seg en lite flatterende profil i NY Times, der hun ble fremstilt som en mildt sagt temperamental dame. New York er riktignok en progressiv by, (mange vil kalle den kynisk), men for mange velgere er kombinasjonen kvinne og temperamental fortsatt lik ‘bitch’. Atferd tolerert i en mannlig politiker blir ikke like lett akseptert hos en kvinne, særlig ikke dersom det i tillegg bygger opp under folks holdninger til en lesbisk kandidat.

  Quinn leder dog fortsatt suverent, og ingen av hennes tre utfordrere har gjort noe fremskritt siden mars. Forbrukerombud Bill de Blasio har 14%, tidligere comptroller Bill Thompson har 13% og nåværende comptroller John Liu har 7%. Hun har videre solid oppslutning, både om sin person og den jobben hun gjør.

  Det bør her nevnes at tidligere kongressmann Anthony Weiner (med en meget beryktet twitterskandale friskt i minne) også vurderer å kaste seg på borgermestervalget på demokratisk side, og spekulasjonene går alt om hvem han kommer til å ta mest stemmer fra.

  Tidligere transportsjef Joseph Lhota leder den republikanske nominasjonen med 23%, mot 11% for forretningsmann George McDonald og 8% for milliardær John Catsimatidis. Lhota ligger ifølge Quinnipiac fortsatt milevidt bak alle demokratene.

  Jeg avslutter posten med en anti-Quinnvideo som begynte å gå i New Yorks mediemarked på mandag. Kampanjen bak er ikke formelt knyttet til noen av hennes konkurrenter, men Quinn selv har i sterke ordelag kritisert Bill da Blasio for å være ansvarlig, og har truet TV-stasjoner med søksmål.

  httpv://youtu.be/VfMcURAvsmA

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også