Mer

  PPP: McConnell fortsatt upop

  KY Mitch McConnell PPP har målt Kentucky, og finner at Mitch McConnell fortsatt er landets minst populære senator. Som før nevnt er nok noe av årsaken at republikanernes mindretallsleder må være partiets ansikt utad, og derfor får alle skyllebøttene når velgerne er misfornøyde. Til tross for 36-54 i negativ retning leder han på de demokratene PPP spør om.

  Mot den eneste erklærte kandidaten, entreprenør Ed Marksberry leder McConnell 46-35. Han har 45-41 mot administrasjonsminister Grimes og 46-41 mot tidligere kongressmann Chandler. McConnell har lite å frykte internt; han har 53-34 i oppslutning blant egne partifeller, og leder 56-18 over en liberalistisk anlagt kongressmann, Thomas Massie.

  Som før beskrevet har McConnell vært smart og alliert seg med kreftene rundt Kentuckys andre senator, Rand Paul. Nevnte Paul har sterkere oppslutning og leder til og med 46-42 over sittende guvernør Steve Beshear i et eventuelt senatsrace i 2016- til tross for at Beshear er ganske populær. Det snur imidlertid fort 180 grader i politikken, og de færreste velgerne er nok klar over hvor langt ut Paul er til tider, selv om han har holdt en mer moderat linje enn sin far Ron Paul.

  Og Ashley Judd? Før hun droppet ut, og sist gang PPP målte staten i desember, hadde hun 42-36 i oppslutning. Etter noen ganske milde utfall fra konservative kretser er hun nå nede på 34-41. Det er all grunn til å tro at med hennes Hollywoodvennlige standpunkt ville hun blitt moset i 2014 og kunne gjort stor skade videre nedover på stemmeseddelen, slik mange lokale demokrater fryktet.

  Med mindre en virkelig tung demokrat kaster seg inn her, forblir dette racet «trolig republikansk«. Det skal faktisk lite til før jeg klassifiserer det som trygt. Kentucky er veldig konservativt på alt som har med føderale valg å gjøre, og denne staten vil neppe gi en håndsrekning til Obama neste høst, uansett hvor mye de misliker Mitch McConnell.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også