Mer

  Hemmelig opptak: McConnell hadde planene klare for å slå Judd

  MitchMcConnell-CPAC
  Foto: Gage Skidmore.

  Mother Jones har publisert et hemmelig opptak av Senatets minoritetsleder Mitch McConnell (R-Kentucky) som diskuterer hvordan skuespilleren Ashley Judd kunne angripes i valgkampen. McConnell har involvert FBI for å finne ut hvem som står bak opptaket.

  Lydopptaket ble lagt ut av Mother Jones’ David Corn, som i fjor høst skapte problemer for Mitt Romneys presidentkampanje ved å publisere en videosnutt der Romney leverte de nå beryktede «47 prosent»-kommentarene. I februar ble Corn til­delt den pre­sti­sje­fylte «George Polk Award» i kate­go­rien «poli­tical repor­ting» for sin rolle i pub­li­se­ringen av videoen.

  Opptaket fra februar, som ble spilt inn da McConnell åpnet valgkampens nye kontorer i Louisville, fanget opp McConnell og hans rådgivere mens de diskuterte hvordan de skulle angripe eventuelle demokratiske motstandere.

  Som Washington Posts Chris Cillizza skriver er det ikke noe sjokkerende i opptaket.

  Det gir innblikk i en strategisesjon som er vanlig i moderne valgkamper, både på demokratisk og republikansk side, og som en hver valgkamparbeider med litt erfaring vil kjenne seg igjen i. Med det sagt, de som allerede misliker McConnell, vil finne enda en grunn til å gjøre nettopp det.

  Hør lydklippet her.

  «Hvis det er noen som stikker hodet frem, slå dem ned,» sier McConnell i opptaket.

  McConnells rådgivere hadde mest å si om Ashley Judd, som måneden etter bestemte seg for ikke å utfordre McConnell.

  «Hun er helt klart — dette høres ekstremt ut — men hun er emosjonelt ubalansert,» sier en rådgiver, som nevner opp at Judd har kritisert Kentuckys kullindustri, kalt Tennessee hennes hjem, og støttet President Barack Obamas forslag om klimakvoter.

  «Nixonske taktikker»

  McConnells valgkampapparat trakk på onsdag tråder til Watergate-skandalen som felte tidligere President Richard Nixon.

  «Vi har alltid sagt at venstresiden ikke vil gi seg med angrepene mot Senator McConnell, men nixonske taktikker for å avlytte kanpanjens hovedkvarter er noe helt utenom det vanlige,» sa Jesse Benton, McConnells kampanjemanager.

  Benton sa også at kampanjen har kontaktet USAs føderale etterforskningsetat, FBI, for å finne ut av hva som har skjedd.

  Et knippe meningsmålinger har i det siste vist at McConnell er nokså upopulær foran gjenvalgskampanjen i 2014, noe som har ført han har i stillhet begynt å samle inn penger og sverte mulige utfordrere.

  Senatets minoritetsleder er allikevel favoritt til å vinne gjenvalg.

  Carl Fredrik Straumsheim
  Carl Fredrik Straumsheim
  Utdannet journalist ved University of Maryland, College Park. Har bodd i USA siden 2007.

  Les også