Mer

  Harper måler Louisiana

  Harper er ute med en måling av senatsracet i Louisiana neste år. Senator Mary Landrieu er populær til å være en demokrat i en konservativ stat, og har 44-39 i jobboppslutning. Harper har målt Landrieu mot den sannsynlige kandidaten på republikansk side, kongressmann Bill Cassidy, som erklærte sitt kandidatur for litt siden og lederen for delstatens skolestyre og sønn av en tidligere guvernør, Chas Roemer.

  Både Cassidy og Roemer er ukjente for over halvparten av velgerne, men Cassidy har 24-20 positive tall, mens Roemer har negative; 12-25. I et eventuelt primærvalg vinner Cassidy overlegent med 38-14.

  Landrieu leder 46-41 mot Cassidy og 46-33 mot Roemer. Merk det tallet; 46%. At Landrieu ikke tar mer mot Roemer betyr at antall tilhengere er ganske absolutt, og det kan bli vanskelig å finne de siste 4% i et valg. Landrieu har imidlertid tatt mellom 50% og 52% de tre gangene hun er blitt valgt, så hun er vant med jevne oppgjør. Hun vet å appellere til moderate reublikanere, og å søke mot midten når det gjelder. Racet er således svakt demokratisk.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også