Mer

  Schwartz stiller til guvernør i PA

  pa13 allyson schwartz Kongressrepresentant Allyson Schwartz stiller til den demokratiske guvernørnominasjonen i Pennsylvania. Hun erklærte sitt kandidatur tidligere i dag under et intervju med lokalavisen Philadelphia Inquirer, men hun har i praksis vært kandidat i flere uker alt.

  Schwartz er den tredje offisielle kandidaten så langt, men er klart mer kjent enn forretningsmann og tidligere skatteminister Tom Wolf og tidligere miljøminister John Hanger. Andre mulige kandidater er finansminiser Rob McCord og tidligere kongressmann og admiral Joe Sestak.

  Schwarz har en sentrum-venstreprofil på de fleste verdispørsmål, men heller mer mot sentrum på økonomi. Pennsylvania er en sammensatt stat med sterke katolske og verdikonservative fraksjoner; til dels er disse overlappende. Clintonrådgiver James Carville beskrev en gang staten som «Pittsburgh og Philadelphia med Alabama i midten», og det er en viss sannhet i dette utsagnet.

  Schwartz må gå opp en vanskelig balanse mellom progressive og konservative demokrater, ikke bare i nominasjonen, men også mot republikanernes kandidat – hvem nå enn det blir. Som jeg har skrevet om før er guvernør Tom Corbett ikke just populær for tiden, så det kan meget vel bli action på begge sider neste år.

  Til sist litt lokalpolitikk… Schwartz representerer det 13. kongressdistrikt, som etter nytegningen inkluderer deler av Philadelphia, men bor selv i Jenkintown, ca 15 km nord for byen. Det er mange politikere i ‘Philly’ som anser dette distriktet som ‘deres’, og det vil trolig ikke bli noen mangel på kandidater som ønsker å erstatte henne. Faren for Philadelphia er selvsagt at de kan komme til å splitte stemmene og la nok en utebys demokrat ta deres sete…

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også