Mer

  Nye våpenlover i Connecticut

  ConnecticutNesten fire måneder etter skole­mas­sa­kren i New­town, Con­nec­ticut, sig­nerte i går guvernør Dannel P. Malloy (D) nye våpen­lover i del­staten.

  Fami­lie­med­lemmer av noen av ofrene fra Sandy Hook Ele­men­tary School stod bak ham da lov­pakken ble signert.

  Den nye loven inn­e­bærer blant annet bak­grunns­sjekk ved våpen­kjøp og et stren­gere forbud mot halv­auto­ma­tiske mili­tær­lig­nende våpen. Delstatssenatet og del­stats­huset hadde god­kjent lov­pakken kvelden og natten i forveien.

  «This is a pro­foundly emo­tional day, I think, for eve­ryone in this room and eve­ryone watching what is trans­pi­ring today in the state of Con­nec­ticut,» sa guvernør Malloy før han sig­nerte loven.

  «We have come together in a way that rela­tively few places in our nation have demon­strated an abi­lity to do. In some senses, I hope that this is an example to the rest of the nation – cer­tainly to our lea­ders in Wash­ington, who seem so deeply divided about an issue such as uni­versal back­ground checks, where the country is not divided itself.

  When 92 per­cent of Ame­ri­cans agree that every gun sale should be sub­ject to a back­ground check, then there’s no excuse for repre­sen­ta­tives or sena­tors who don’t come to the assi­stance of those that they are elected to represent.»

  Pre­si­dent Barack Obama besøker Hart­ford, Con­nec­tictut på mandag for å fort­sette sin kam­panje for nye, føde­rale våpenlover.

  Saken er hentet fra fredagsutgaven av «Morgenkaffen».

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også