Mer

  Fristen i New Jersey er ute

  Fristen for påmelding til guvernørvalget i New Jersey gikk ut på mandag. Foreløpig har myndighetene fått inn syv navn; fem demokrater og to republikanere, men det ventes at dette tallet vil bli redusert når man får gått gjennom de underskriftene som er levert inn. Uansett er det ingen navn som kan konkurrere med henholdsvis guvernør Chris Christie på republikansk side og delstatssenator Barbara Buono på demokratisk.

  Uavhengig kandidater og tredjepartier har påmeldingsfrist i juni, men det ventes ikke at det skal komme noen sterke navn her, slik som for fire år siden, da Christie vant med under 50% av stemmene mot en særdeles upopulær guvernør; Jon Corzine. Dessuten, som alle målinger har vist frem til nå, ligger Christie an til et valgskred.

  Begge kamre i delstatsforsamlingen er demokratiske, og forventes å forbli det.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også