Mer

  Sanford vant, møter søsteren til Colbert


  Tidligere South Carolina-guvernør Mark Sanford (R), som måtte gå av etter en personlig skandale, vant i natt andre runde av det republikanske primærvalget mot Curtis Bostic i South Carolinas 1. kongressdistrikt. Han møter dermed Elizabeth Colbert-Busch i suppleringsvalget den 7. mai.

  MarkSanfordJon Henrik Gilhuus, som skriver valgbloggen her på AmerikanskPolitikk.no, liveblogget fra opptellingen av stemmene.

  Han skrev følgende 02:21 natt til onsdag norsk tid:

  «Da er det klart at til­strek­kelig mange repub­li­kanske pri­mær­vel­gere har til­gitt Mark San­ford hans skan­da­løse utro­skap fra guver­nør­pe­rioden, til at han vinner nominasjonen.

  Nå gjen­står spørs­målet om de noen-­og-­førti pro­sen­tene som stemte på Bostic vil gjøre det.»

  Sanford vant med 56,6 % av stemmene, mot Bostics 43,4 %.

  Sanford møter dermed Elizabeth Colbert-Busch — søsteren til komikeren Stephen Colbert — som vant det demokratiske primærvalget i første runde den 19. mars. Colbert har drevet valgkamp for søsteren som seg selv, og ikke som karakteren han spiller på Comedy Central. Colbert har varslet at han kommer til å arrangere flere fundraisere for søsteren den kommende måneden.

  Saken er hentet fra onsdagens utgave av «Morgenkaffen.»

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også