Mer

  Sanford vant, møter søsteren til Colbert


  Tidligere South Carolina-guvernør Mark Sanford (R), som måtte gå av etter en personlig skandale, vant i natt andre runde av det republikanske primærvalget mot Curtis Bostic i South Carolinas 1. kongressdistrikt. Han møter dermed Elizabeth Colbert-Busch i suppleringsvalget den 7. mai.

  MarkSanfordJon Henrik Gilhuus, som skriver valgbloggen her på AmerikanskPolitikk.no, liveblogget fra opptellingen av stemmene.

  Han skrev følgende 02:21 natt til onsdag norsk tid:

  «Da er det klart at til­strek­kelig mange repub­li­kanske pri­mær­vel­gere har til­gitt Mark San­ford hans skan­da­løse utro­skap fra guver­nør­pe­rioden, til at han vinner nominasjonen.

  Nå gjen­står spørs­målet om de noen-­og-­førti pro­sen­tene som stemte på Bostic vil gjøre det.»

  Sanford vant med 56,6 % av stemmene, mot Bostics 43,4 %.

  Sanford møter dermed Elizabeth Colbert-Busch — søsteren til komikeren Stephen Colbert — som vant det demokratiske primærvalget i første runde den 19. mars. Colbert har drevet valgkamp for søsteren som seg selv, og ikke som karakteren han spiller på Comedy Central. Colbert har varslet at han kommer til å arrangere flere fundraisere for søsteren den kommende måneden.

  Saken er hentet fra onsdagens utgave av «Morgenkaffen.»

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også