Mer

  Ny republikansk senator støtter likekjønnet ekteskap

  MarkKirk
  Mark Kirk fikk slag i fjor vinter, og har siden gjort store fysiske framskritt.

  Illinois-senator Mark Kirk (R) ble i dag den andre republikanske senatoren som støtter likekjønnet ekteskap.

  Kirk (53) — som tok over Barack Obamas sete i Senatet etter mellomvalget i 2010 og som fikk slag i fjor vinter — gjør dermed det samme som Ohio-senator Rob Portman (R), som kunngjorde sin støtte for likekjønnet ekteskap for to uker siden.

  Kirk er med det den femtiende senatoren som støtter homofile og lesbiskes rett til å gifte seg.

  Han har tidligere støttet partnerskap for lesbiske og homofile («civil unions»), og forklarer sitt nye syn på saken med at han hadde bestemt seg for å returnere til Capitol Hill etter slaget med et «åpent sinn og større respekt for andre»:

  «Same-sex couples should have the right to civil marriage. Our time on this earth is limited, I know that better than most. Life comes down to who you love and who loves you back– government has no place in the middle,» skriver han på bloggen sin.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også