Mer

  Wisconsin velger skoleinspektør

  Siden det er 2013, går vi litt lenger ned i underskogen av delstatsvalg enn vanlig… i tillegg til det republikanske primærvalget for SC-1 i morgen, skal det nemlig velges en skoleinspektør (Public Instruction Superintendent) for fire år i Wisconsin. Valget er i utgangspunktet uten partitilhørighet, men i praksis er den sittende skoleinspektøren demokrat, mens utfordreren er en republikaner. De to kandidatene er demokraten Tony Evers, som har hatt jobben siden 2009 og delstatsrepresentant Don Pridemore for republikanerne. Det er ventet at Evers får gjenvalg, siden dette er en type valg som trekker minimalt med ‘vanlige’ folk, og fagforeningene på utdanningsområdet er sterkt demokratiske.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også