Mer

    Mitch McConnells gode dag


    MitchMcConnell
    Foto: Are Tågvold Flaten / AmerikanskPolitikk.no.

    Senatets minoritetsleder, Mitch McConnell (R-Kentucky), stiller til gjenvalg i 2014. Han har lenge vært bekymret for en utfordrer fra høyre i primærvalget. McConnell har dermed knyttet seg tettere og tettere til Kentuckys andre senator — Rand Paul (R) — som ligger nærmere grasrota i delstatspartiet.

    Et eksempel: Jesse Benton, mannen som ledet Pauls senatskampanje i 2010 og farens presidentkampanje i 2012, er talsmann for McConnells gjenvalgskampanje i 2014.

    Nå forsikrer kongressmannen Thomas Massie (R-Kentucky), en nær alliert av Rand Paul, at liberterianere og Tea Party-kandidater ikke skal kaste bort tiden på å utfordre McConnell i 2014:

    «My advice to people who are frustrated with Washington is that there’s probably a better way to spend your time,» skriver Massie.

    Det er meget gode nyheter for McConnell.

    National Reviews Robert Costa mener demokratenes sjanse til å felle McConnell lå i et splittende primærvalg, noe som også forklarer hvorfor minoritetslederen fryktet nettopp dette.

    Costa gjør samtidig et poeng av at det var primærvalget som uroet McConnell, og ikke skuespilleren Ashley Judd, som lekte med tanken på å stille på demokratisk side.

    Han «var aldri urolig for Judd» skriver Costa på Twitter.

    «Det har alltid handlet om frykten for primærvalget.»

    Og hva med Judd? Hun stiller ikke.

    Saken er hentet fra torsdagsutgaven av Morgenkaffen.

    Are Tågvold Flaten
    Are Tågvold Flaten
    Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

    Les også