Mer

  Rolig start på DOMA-høringen


  Tempraturen utenfor og inne i USAs Høyesterett var merkbart lavere onsdag da de ni dommerne begynte å høre argumenter for og imot den føderale loven Defense of Marriage Act (DOMA).

  Dagens rettsforløp begynte med diskusjoner om saken i det hele tatt burde ha blitt tatt opp. Siden DOMA er en føderal lov, er det egentlig President Barack Obamas administrasjon som skal forsvare den i retten. Obama og Eric Holder, USAs føderale statsadvokat, mener loven er grunnlovsstridig, og har derfor unnlatt å forsvare den i tidligere rettssaker.

  Flere av de konservative dommerne uttalte onsdag at de var usikre på om republikanere i Representantenes hus har juridisk grunnlag til å forsvare loven. En slik avgjørelse kan føre til at tidligere beslutninger om DOMA blir gjeldende, noe som kan bety at loven blir funnet grunnlovsstridig.

  Carl Fredrik Straumsheim
  Carl Fredrik Straumsheim
  Utdannet journalist ved University of Maryland, College Park. Har bodd i USA siden 2007.

  Les også