Mer

  Sanford leder over Bostic, men taper til Busch

  PPP er endelig ute med helgens måling fra South Carolinas første distrikt. Den viser at den skandalerammede tidligere guvernøren Mark Sanford leder 53-40 over tidligere bystyremedlem Curtis Bostic foran andre runde av det republikanske primærvalget tirsdag om en uke. Demokratene har alt nominert Elizabeth Colbert Busch.

  Bostic og Busch tar 43% hver i et teoretisk valg, noe som i praksis betyr at Bostic leder, siden de aller fleste ubestemte er republikanere eller uavhengige som lener republikansk.

  Busch slår imidlertid Sanford 47-45, og det er nettopp fordi mange republikanske og uavhengige velgere ikke er villige til å stemme på ham; han har negativ popularitet med 34-58. Bostic, Busch på sin side, har positive tall; 45-31. Sanford er imidlertid pop blant republikanske velgere; der har han 55-40 positive tall. Denne diskrepansen kan koste republikanerne setet.

  Tallene tyder på at det begynner å haste for Bostic. Han er fortsatt for dårlig kjent – 77% mot 95% for Sanford – men blant de som kjenner begge, er det svært knapt, bare 49-46 til Sanford. Spørsmålet forblir derfor om Bostic kan ta igjen forspranget – og dersom han ikke kan det, hvorvidt en fortsatt upopulær Sanford kan overtale tilstrekkelig mange skeptiske velgere om at han fortjener en sjanse til.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også