Mer

  Senatet har vedtatt et budsjett, for første gang på fire år

  Det demokratisk-kontrollerte Senatet har vedtatt sitt første formelle budsjettforslag på fire år.

  Forslaget for 2014, som ikke er bindende, ble vedtatt 50-49. Fire demokrater stemte mot budsjettet sammen med samtlige republikanere: Max Baucus (D-Montana), Mark Begich (D-Alaska), Mark Pryor (D-Arkansas) og Kay Hagan (D-North Carolina).

  Hva har disse fire senatorene til felles? Samtlige søker gjenvalg i 2014.

  Overlever ikke i Representantenes hus

  Budsjettforslaget inneholder 1 billion dollar (trillion på amerikansk) i skatteøkninger, og tar ikke tak i USAs store gjeld. Mens den i dag er på omtrent 12 billioner dollar, stiger den til mer enn 18 billioner dollar i 2023 under det foreslåtte budsjettet.

  Det sendes nå til Representantenes hus, der det ikke kommer til å overleve. Det republikansk-ledede Representantenes hus har også vedtatt et budsjett, og det er allerede nedstemt i Senatet.

  I de nærmeste dagene kommer lederen av budsjettkomiteen i Senatet, Patty Murray (D-Washington) og lederen av budsjettkomiteen i Representantenes hus, Paul Ryan (R-Wisconsin), til å møtes som hovedforhandlere for sine respektive partier for å hamre sammen et budsjett.

  Vi venter i spenning på hvit røyk fra Kongressen.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også