Mer

  South Dakota: Rounds i føringen

  PPP er ute med en måling av South Dakota, og finner at tidligere guvernør Mike Rounds er den sterkeste kandidaten foreløpig. Han leder 43-39 over representant Kristi Noem i et republikansk primærvalg og leder 52-41 over sittende senator Tim Johnson; 49-44 over tidligere kongresskvinne Stephanie Herseth Sandlin og 53-32 over Tim Johnsons sønn Brendan, som er føderal aktor i delstaten.

  Noem på sin side er ørlite mer pop blant republikanerne (+53% mot +50%), og leder faktisk 49-45 over senatoren. Hun har en mye sterkere ledelse på unge Brendan; 49-37.

  Det interessante på demokratisk side er at Herseth Sandlin faktisk gjør det bedre enn den sittende senatoren. Hun har mindre marginer mot Rounds og leder knapt mot Noem; 48-47. I et demokratisk primærvalg moser hun Brendan Johnson 68-16.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også