Mer

  To målinger fra Florida

  FL Rick Scott PPP slapp i går sin måling av Florida i helgen, og Quinnipiac slapp sin i dag tidlig. Resultatet er mildt sagt nedslående for den sittende guvernøren, republikaner Rick Scott.

  Hos PPP har han negativ jobbtilfredshet med tallene 33-57 og hos Qinnipac 36-49. Mot tidligere guvernør Charlie Crist, som synes stadig mer aktuell som kandidat igjen – som demokrat denne gang – ligger han under 40-52 hos PPP og 34-50 hos Quinnipiac.

  Scott har det heller ikke lett internt. Eventuelle motstandere i et primærvalg sliter selvsagt med at de ikke er like godt kjent. PPP måler Scott opp mot justisminister Bondi, landbruksminister Putnam og kongressmann Yoho, og han leder på alle – men det er like mange som ønsker en ny kandidat som det er republikanere som vil renominere ham. Quinipiac måler Scott kun opp mot Putnam og finner det samme.

  Crist er soleklar favoritt til å vinne den demokratiske nominasjonen dersom han stiller. De fleste velgere finner hans bytte av parti mer et tegn på at han er fleksibel og moderat, enn at han er en skamløs opportunist. Skulle han bli nominert kommer republikanerne sikkert til å kjøre på det sistnevnte, og videoklipp fra hans korte mellomspill som erstatningsadvokat med tilhørende pinlige tv-reklamer, samt klipp der han både hudfletter og skamroser Obama med et par års mellomrom, vil helt sikkert drive tallene hans nedover.

  Spørsmålet er om Rick Scott kan snu dette. Fra å være ihuga mostander av «Obamacare» har Scott snudd i spørsmålet om å opprette en helsebørs i staten, noe som kommer til å koste endel millioner. Målingen så langt viser at snuoperasjonen ikke har imponert demokratene, mens republikanerne har surnet. Scott er søkkrik, og kan muligens skremme vekk intern motstand med sine enorme ressurser, men dersom Florida har valget mellom en sur, konservativ flipflopper og en smilende, moderat flippflopper velger de trolig det siste.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også