Mer

  2016 watch: Rand Paul til Iowa

  Iowa


  Kentucky-senatoren Rand Paul (R), som har vært mye i mediene og Morgenkaffen i det siste, skal holde hovedtalen på Iowarepublikanernes årlige Lincoln Day Dinner den 10. mai.

  Som Washington Posts Chris Cillizza sier det: «Ingen politiker drar til Iowa ved en tilfeldighet.»

  Iowa er som kjent første stat ut i det republikanske og det demokratiske nominasjonssirkuset, noe som innebærer mange besøk fra potensielle presidentkandidater. AmerikanskPolitikk.no tar derfor turen til Iowa igjen sommeren 2015, og deretter rundt juletider samme år for å følge nominasjonskampen, slik vi gjorde i 2011.

  Det er ingen hemmelighet at Paul ønsker å stille i 2016, og Cillizza omtaler ham nå som «Rand the Rabbit»: Han er første mann ut og gjør det han kan for å skaffe seg et forsprang.

  I følge Cillizza kan Pauls tidlige bevegelser få andre potensielle kandidater til å røre på seg.

  Som du ser under «2016 watch» under «Hva skjer?» i sidemenyen tar også tidligere Pennsylvania-senator og presidentkandidat Rick Santorum (R) og Wisconsin-guvernør Scott Walker (R) turen til Iowa de neste månedene.

  Det er jo tross alt bare 1071 dager igjen til januar 2016!


  Saken er hentet fra onsdagsutgaven av «Morgenkaffen».

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også