Mer

  Rand Paul støtter vei til statsborgerskap* for USAs ulovlige innvandrere

  Kentucky-senator Rand Paul (R) er i vinden om dagen, og i dag kunngjør han i en tale til U.S. Hispanic Chamber of Commerce at han støtter en vei til statsborgerskap* for de som oppholder seg ulovlig i USA.

  RandPaulCPAC
  Foto: Gage Skidmore.

  OPPDATERT: Rand Pauls kontor sier at Associated Press har misforstått: Paul snakker om en vei til lovlig opphold, ikke til statsborgerskap, i talen sin.

  “AP-saken inneholdt feil, og den har ført til mange feilaktige rapporter,» sies det. “Han nevner ikke ‘en vei til statsborgerskap’ i talen i det hele tatt.”

  For å gjøre saken litt mer forvirrende melder Paul i følge Roll Call at han allikevel er åpen for å stemme for en vei til statsborgerskap, noe som er på linje med reformforslaget i Senatet.


  Den potensielle 2016-kandidaten, som vant CPAC-strawpollen på lørdag, legger vekt på at det er en rekke forbehold som må oppfylles før statsborgerskap blir en realitet.

  Først må for eksempel grensesikkerheten styrkes, og Kongressen må ved jevne mellomrom være enige om at det er framgang på dette området for at de andre delene av reformen skal bevege seg fremover.

  «Hvis du ønsker å bo og arbeide i Amerika, så vil vi finne en plass til deg» kommer Paul til å si senere i dag følge teksten Associated Press har fått tilgang til.

  Forslaget ligner på det som i disse dager meisles ut av de fire demokratiske og de fire republikanske senatorene som jobber for å få til en innvandringsreform begge partier kan gå med på.

  «Innvandringsreform kommer ikke til å bli en realitet før konservative republikanere, slik som meg selv, blir en del av løsningen. Jeg er her i dag for å begynne denne samtalen,» vil Paul si.

  Paul gjør et poeng av USA ikke kommer til å deportere ulovlige innvandrere, men beroliger samtidig amerikanerne som er skeptisk til reform.

  «Planen min vil ikke gi amnesti eller flytte noen fremst i køen. Men vi har allerede et amnesti her i landet,» vi Paul si tirsdag morgen østkysttid.

  Pauls forslag kommer dagen etter partilederskapet publiserte rapporten «the Growth and Opportunity Project», som omhandler en rekke endringer og reformer partiet må gjennomgå for å vinne også i fremtiden.

  Fremst blant disse er den endrede demografien i USA — med en økende andel minoriteter, deriblant latinamerikanere — og hva dette innebærer for republikanernes strategi.

  Fjorårets presidentvalg demonstrerte med all tydelighet hva slags utfordringer republikanerne står overfor: Obama vant 93 % av de svarte velgerne, 71 % av de latin­ame­ri­kanske, og 73 % av de med asi­tai­tisk bak­grunn.

  Du leser hele Rand Pauls tale her.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også