Mer

  Grand Old Party? Neida, Growth and Opportunity Project

  Det republikanske partiet har i dag publisert sin framtidsplan. Det tenkes nytt i «The Grand Old Party».

  GOP1

  Det republikanske partiet forkortes ofte med betegnelsen GOP, som står for «the Grand Old Party.» Partiledelsen går derimot under betegnelsen Republican National Committee, eller RNC, og RNC har i dag lansert sin plan for veien framover: «the Growth and Opportunity Project,» eller GOP.

  Du leser hele den 100-siders rapporten her.

  Partiets problem?

  I følge rapporten blir partiet sett på som et parti bestående av «stuffy old men» som ikke bryr seg om vanlige folk.

  ReincePriebus

  Navnene på delkapitlene under kapitlet «Messaging» oppsumerer problemet og hensikten med rapporten:

  «Some People Say ‘Republicans Don’t Care'», «America Looks Different» og «The Way Forward.» Med andre ord; partiet har et imageproblem, Amerika har forandret seg, og det trengs reform.

  Reince Priebus, den republikanske partiformannen, presenterer i dag rapporten på National Press Club i Washington, D.C. Han kommer blant annet til å si følgende:

  «Our message was weak; our ground game was insufficient; we weren’t inclusive; we were behind in both data and digital; our primary and debate process needed improvement. … So, there’s no one solution: There’s a long list of them.'»

  Endringsforslag

  Blant endringsforslagene kan vi nevne behovet for å støtte en gjennomgående innvandringsreform, snakke mer direkte til middelklassen om deres økonomiske bekymringer, og forandre litt på nominasjonsprosessen.

  Når det gjelder sistnevnte moment så følger vi tett med på hva den fremste eksperten på dette området har å si om saken, nemlig statsviteren Josh Putnam.

  Putnams foreløpige dom: Det er ikke mye av dette som er oppnåelig, og det er en grunn til man ikke har lykkes med å flytte om på ulike valgdatoer tidligere.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også