Mer

  Rand Paul vant 2016-strawpollen

  Rand Paul vant strawpollen om hvem CPAC-deltakerne ønsker seg som republikanernes presidentkandidat i 2016.

  RandPaul
  Kentucky-senator Rand Paul (R). Foto: Are Tågvold Flaten / AmerikanskPolitikk.no.

  Kentucky-senatoren følger dermed i faren Ron Pauls fotspor, som vant i 2010 og 2011.

  Resultatene:

  CPAC2013-strawpoll

  Paul fikk 25 % av de totalt 2,930 stemmene og slo hårfint Florida-senator Marco Rubio, som havnet på 23 %.

  Leserne av AmerikanskPolitikk.no tippet for øvrig det samme utfallet i vår egen lille tippekonkurranse. Rick Santorum havnet på tredjeplass med 8 % av stemmene.

  CPAC-deltagerne kunne ikke stemme på tidligere Florida-guvernør Jeb Bush ettersom han ba om å bli utelatt fra avstemmingen. New Jersey-guvernør Chris Christie, som ikke ble invitert til CPAC, oppnådde 7 % og havnet på fjerdeplass.

  Reagan

  Paul sendte ut følgende beskjed på Twitter etter å ha vunnet avstemmingen:

  «It’s humbling to win the #CPAC2013 straw poll, an honor bestowed on Reagan. I will continue to stand up for conservative values as he did.»

  Det kan også nevnes at også Jack Kemp, Phil Gramm, Steve Forbes, Gary Bauer, Rudy Giuliani, George Allen og faren Ron Paul vant strawpollen uten å vinne presidentnominasjonen.

  Det sier også litt om Pauls ambisjoner innad i partiet at han heller knytter seg til Reagan og hans konservative verdier, framfor farens, som han uten tvil ligger nærmere politisk.

  – Ikke overraskende

  Som Slates Dave Weigel påpeker er ikke resultatene veldig overraskende dersom en også studerer de øvrige spørsmålene i meningsmålingen som ga Paul seieren.

  Svarene på disse vitner om en yngre og mer liberteriansk velgerbase enn partiet sett under ett. 50 % mener for eksempel det er på tide at USAs allierte klarer seg på egenhånd.

  Weigel påpeker også at det kun var Paul og Santorum som gjennomførte noe som lignet på en «strawpollkampanje» på Gaylord Hotel i National Harbor, Maryland.

  Du ser kunngjøringen av resultatene her (hopp til 12:05 for å gå rett til hovedspørsmålet):

  httpv://youtu.be/MVgL5bVcFl4

  Praktikant Amund Thomassen har bidratt i denne saken, og deler av den er også publisert i søndagsutgaven av Morgenkaffen.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også