Mer

  Return of the Romneys

  En kan jo begynne å lure på om det snart finnes nok Romneyer til at alle kan flytte til Utah og ta over senatssetene der… nå er det en ny slektning som åpent spekulerer i å stille til senatet fra Michigan, der Carl Levin sier adjø om to år. Ingen har foreløpig erklært seg som kandidat, men den mest kjente Republikaneren, Scott Romney (storebror til Mitt) har nå sagt at han ikke stiller. Da var det vel bare et tidsspørsmål før en annen dukket opp.

  Den nye kandidaten er Mitt Romneys niese og Scotts datter, Ronna Romney McDaniel. Hun er 39 år gammel, og var en aktiv deltager i onkelens presidentkampanje i fjor. Hun har også partiverv i delstaten. McDaniel har utdanning fra det mormonske Brigham Young universitetet i Utah, men jeg har ikke vært i stand til å finne ut hva hun jobber med for tiden, eller om hun har kvalifikasjoner til et senatssete utover at hun er født inn i en berømt familie. Det skal legges til at både Ronnas mor og bestemor stilte til senatet fra Michigan og tapte, så familien har vel egentlig ikke noe stort navn i delstaten mer.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også