Mer

  Florida: Viseguvernør Carroll trekker seg

  Jennifer Carroll Floridas Republikanske viseguvernør, Jennifer Carroll, har trukket seg fra sitt verv ifølge lokale medier. Carroll, som var 20 år i marinen før hun ble politiker, leverte sin resignasjon til guvernør Rick Scott tirsdag. Selv om hun ikke angir noen årsak i avskjedsbrevet, rapporteres det at hun trakk seg pga sitt tidligere engasjement i en serie internetkafeer, der den nåværende ledelsen er under etterforskning for korrupsjon.

  Firmaet som står bak kafeene, «Allied Veterans» skal ha unndratt millioner av dollar i skatt, og inntekter skal ha blitt brukt på lønninger og utgifter til drift istedet for å bli gitt videre til veldedighet, slik formålet var. Carrolls rolle var som konsulent for selskapet, og hun har også vært med i en reklame for dem. Da hun var delstatsrepresentant la hun frem et forslag som ville fått hele industrien inn i mer ordnede former.

  Det er så langt ingenting som tyder på at Carroll er under etterforskning eller har gjort noe ulovlig, men en slik skandale ville utvilsomt skapt mye negativ presse, og den allerede upopulære guvernør Scott har neppe råd til så mange flere skandaler. Scott må nå nominere en kandidat til viseguvernørvervet, og få delstatsforsamlingens godkjenning. Republikanerne har solid flertall i begge kamre, så akkurat den biten bør gå greit.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også