Mer

  PPP: Corbett med elendige tall

  PA Tom Corbett Pennsylvanias Republikanske guvernør, Tom Corbett har lenge hatt lav oppslutning. Hans upopularitet startet omtrent med det samme han tiltrådte, og er blitt ytterligere forverret bla. av sexskandaler ved delstatens universitetsfotballag, hvor en trener ble dømt for overgrep. PPP har målt delstaten, og finner at et flertall av velgerne (58-25) mener Corbett (som var justisminister da saken først kom frem i lyset) har håndtert saken dårlig, da det tok tre år å få saken frem for retten. Velgerne er også motstandere (67-17) av hans plan om å privatisere delstatslotteriet. Den generelle jobbtilfredsheten er katastrofale 33-58, hvilket gir Corbett den lite ærefulle tittel landets tredje minst populære guvernør, etter Lincoln Chafee i Rhode Island og Pat Quinn i Illinois.

  49% av Republikanerne sier de vil ha en annen guvernørkandidat, mens bare 37% vil ha Corbett. Han leder riktignok 43-23 på den mest sannsynlige motkandidaten, fylkeskommisjonær Bruce Castor, men ledelsen er halvert siden januar. Corbett har bare 37-33 ledelse over mangemillionær Tom Smith, som var partiets senatskandidat i 2012. Begge disse tallene reflekterer nok hvor (lite) kjente Castor og Smith er, og sier mest om hvor upop Corbett er.

  Mest farlig er imidlertid tallene mot diverse potensielle Demokratiske konkurrenter. PPP har spurt om fem; kongresskvinne Allyson Schwartz, tidligere kongressmann Joe Sestak, finansminister Rob McCord, tidligere miljøvernminister John Hanger og forretningsmann Tom Wolf. I januar ledet han over alle, nå ligger han bak med 7 til 11% margin. Corbett vaker nede på midten av 30-tallet, men på samme måte som med Rick Snyder i Michigan (se denne posten) er flesteparten av de ubestemte velgerne Republikanere. Forskjellen, som gjør at jeg anser Corbett som mer utsatt, er at i Pennsylvania har flere motkandidater alt begynt å forberede seg til å stille, inkludert Castor. Det er vanligvis det tryggeste tegnet på at motstanderen anser deg som svak, uansett hvilket parti og verv vi snakker om.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også