Mer

  Massachusetts: Scott Brown ute?

  Scott Brown Tidligere senator Scott Brown er fortsatt Massachusetts mest populære politiker, til tross for at han tapte forholdsvis klart mot Elizabeth Warren i 2012. Først var det spekulasjoner om at han ville forsøke et kjapt comeback i suppleringsvalget til John Kerrys sete, men da han avsto fra dette, rettet folk i stedet oppmerksomheten mot guvernørvalget i 2014. Sittende guvernør Deval Patrick hadde alt sagt at han ikke kom til å stille igjen, så dette setet var muligens Browns beste mulighet, istedet for å prøve seg på senatet så kjapt etter at han var blitt beseiret, var tanken. Nå har imidlertid Brown tatt seg en godt betalt lobbyistjobb, og ifølge avisen Boston Globe har han meddelt til Republikanernes guvernørkandidat i 2010, Charles Baker, at han heller ikke kommer til å sikte seg inn mot dette vervet. Dermed er veien fri for Baker (som tapte med bare 6% i 2010) og andre Republikanere til å begynne å samle inn penger og politisk støtte. På Demokratisk side er den mest sannsynlige kandidaten finansminister Steve Grossman, men her kan det fort komme flere sterke navn.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også