Mer

  Harper måler Michigan… dårlig

  Republikanske Harper tok mål av seg til å bli et konservativt svar på PPP, men så langt må jeg si de skuffer. I sin nyeste måling fra Michigan for nettstedet Conservative Intelligence Briefing, tester de fire Republikanere mot to Demokrater (som de opplyser om i det minste), men de eneste tallene de serverer er for en person som ikke lenger bor i delstaten, og som ikke har gitt noe som helst signal om at hun er interessert – tidligere guvernør Jennifer Granholm. I det minste oppgir de tall for hvor godt kjent Republikanerne er denne gangen.

  Målingen gir oss et innblikk i den Republikanske nominasjonsstriden, og med 3 av 4 kandidater med over 60% som faktisk vet hvem de er, kan vi muligens si noe om den relative styrken til de i tet. Mitt Romneys storebror Scott Romney har 26%, kongressmann Mike Rogers har 17%, hans kollega Justin Amash 11% (men er lite kjent) og tidligere administrasjonsminister Terri Lynn Land har 9%.

  Granholm leder det Demokratiske racet suverent, men det er altså intet tegn til at hun vil stille. Hun har en knapp ledelse på alle Republikanerne, men er samtidig upopulær (43-47) og mye av støtten kan tilskrives at hun er kjent etter 8 år som guvernør. Harper opplyser at alle Republikanerne bortsett fra Amash leder over kongressmann Gary Peters (den trolig sterkeste Demokraten), men de oppgir ikke tall, bare marginer. PPP er i det minste nøye med å oppgi alle tall for alle kandidater. Dette er fortsatt for kleint, Harper!

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også