Mer

  Michigan: Levin sier farvel

  Senator Carl Levin (D-Michigan), formann i Senatets forsvarskomité, har varslet at han ikke tar gjenvalg i 2014. Levin ble først valgt til Senatet i 1978, og ville vært garantert gjenvalg om han stilte på ny.

  Nå ventes dette å bli et av de jevnere valgene, muligens med en knapp fordel for Demokratene, selv i et mellomvalgår. Den som først og fremst tjener på dette, er guvernør Rick Snyder (R), siden potensielle motstandere får ytterligere et primærvalg å vurdere.

  På Demokratisk side er de tre PPP spurte om i guvernørvalget aktuelle – kongressmann Gary Peters, tidligere kongressmann Mark Schauer og borgermester Virg Bernero.

  På Republikansk side finnes det også sterke kandidater; først og fremst kongresskvinne Candice Miller og tidligere administrasjonsminister Terry Lynn Land, men også kongressmann Mike Rogers, som var nevnt som en mulig kandidat til CIA-sjef. Andre, svakere kandidater er den mer libertarianske kongressmannen Justin Amash og justisminister Bill Schuette (som tapte mot Levin i 1990).

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også