Mer

  Harper måler Pennsylvania

  Det Republikanske instituttet Harper har målt situasjonen i Pennsylvania, der guvernør Tom Corbett har slitt kraftig med oppslutningen i det siste – til det punktet hvor mange håper han blir utfordret internt av fylkeskommisjonær Bruce Castor. På Demokratisk side har den tidligere miljøvernministeren i delstaten, John Hanger alt erklært sitt kandidatur. Kongresskvinne Allyson Schwartz har gjort forberedelser til å stille, men kommer nok til å få konkurranse fra forretningsmann og tidligere viseborgermester i Philadelphia, Tom Knox. Andre potensielle kandidater er finansminister Rob McCord, tidligere kongressmann og admiral Joe Sestak og forretningsmann og tidligere skatteminister, Tom Wolf.

  Harpers måling nevner ingenting om Corbetts generelle oppslutning blant velgerne, men han leder 49-21 over Castor i et tenkt primærvalg. Jeg tipper at dette i stor grad skyldes at Castor ikke er like godt kjent, men amatørene i Harper har ikke målt hverken popularitet eller hvor godt kjent kandidatene er, så det blir bare spekulasjoner.

  Blant Demokratene leder Sestak med 20%, mot Schwartz med 19%, McCord med 7% og resten på 3% og under. Sestak er trolig relativt godt kjent, siden han stilte til Senatet i 2010, men igjen har Harper ikke brydd seg om å spørre om hvor godt kjent de enkelte kandidatene er, slik at man i det minste kunne foreta noen kvalifiserte gjetninger om dem…

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også