Mer

  Måling: Markey leder klart

  ma5 edward markey Påmeldingsfristen har gått ut for suppleringsvalget til John Kerrys senatssete i Massachusetts, og på Demokratisk side står valget mellom de to kongressmennene Stephen Lynch og Ed Markey. Meningsmålerne Garin-Hart-Yang, som tradisjonelt måler Demokrater og tilliggende herligheter, har målt racet for miljøvernerne i League of Conservation Voters og pro-abortgruppen NARAL, og finner Markey i ledelsen med 42-28. Tallene er til forveksling lik den 43-28 ledelsen PPP fant for noen uker siden, men det dobbelte av den 7% ledelsen WBUR fant. Inntil jeg har sett spørsmålene tar jeg marginene med en klype salt, og jeg mistenker at forskjellen ligger i hvor mange uavhengige velgere de har målt. Den progressive Markey (40-5) er imidlertid klart mer personlig populær enn den mer sentrumsorienterte Lynch (27-8) og må helt klart ses som favoritt.

  I det Republikanske nominasjonsvalget er det registrert tre kandidater; forretningmann og tidligere SEAL, Nathan Gomez; tidligere føderal anklager, Michael Sullivan og delstatsrepresentant Dan Winslow. Uansett hvem av dem som vinner dette valget, vil vedkommende starte laaaaangt bak enhver Demokrat i venstrevridde Massachusetts.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også