Mer

  Vælkømin te gards

  Velkommen til det nyeste tillegget til AmerikanskPolitikk.no – valgsidene. Jeg har lenge hatt en egen valgblogg over på amerikanskevalg.com, men da Are inviterte meg inn i varmen kunne jeg nesten ikke avslå.

  For de som ikke kjenner meg: Jeg er en 42 år gammel USA-entusiast med allmennlærerutdanning, og jeg har undervist i flere år i engelsk og samfunnsfag i videregående skole. Politisk har jeg bakgrunn fra FpU, Høyre og tilliggende herligheter, samt et langvarig presidentskap i Monticello Society 2000-2011 (hvor jeg fortsatt er medlem).

  Målet med denne bloggen er imidlertid ikke å diskutere policy eller konkrete enkeltsaker innen amerikansk politikk, annet enn kanskje å vurdere valgeffektene av et gitt fenomen utfra målinger og partitaktikk. Denne bloggen er først og fremst en løpende vurdering av hvordan partiene og deres kandidater ligger an rundt om i landet, og utviklingen i de valgte embetene på delstatsnivå og føderalt nivå. I tillegg tar jeg noen avstikkere til lokalvalgene i de store byene. Jeg kommer til å behandle både primærvalgene og de ordinære valgene i alle stater.

  Jeg kan videre forsikre at mine personlige oppfatninger ikke spiller inn i mine vurderinger av kandidater i et gitt distrikt. Jeg er fullt ut klar over at det som er valgbart på landsbygden i Texas ikke er det i bystrøk i Massachusetts og omvendt. Noen vurderinger av kandidater kan sikkert synes subjektive, men de er basert på min kunnskap om personligheten til kandidatene, ikke på deres ideologi.

  Denne bloggen er «a work in progress», og det er sikkert en del detaljer som må gå seg til over tid. Kom gjerne med synspunkter i kommentarfeltet, eller send meg en epost om alt fra layout til innhold. Mellomvalget i 2014 kommer til å bli artig, og jeg håper denne bloggen bidrar til å øke nordmenns interesse for, og kunnskap om, amerikanske valg. We snakes!

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også