Mer

  LA Times måler lokalvalget

  Som før nevnt er det lokalvalg i Los Angeles i morgen, og LA Times har målt racet. I tråd med delstatens nye valglover stiller alle kandidater sammen og de to med flest stemmer, uavhengig av parti, går videre til det endelige valget.

  Ifølge LA Times har bystyremedlem Eric Garcetti en knapp, statistisk ubetydelig ledelse med 27%, mot controller Wendy Greuel med 25%. Republikaner og advokat Kevin James er på 15%, i praksis likt med bystyremedlem Jan Perry på 14%.

  Målingen er tatt opp søndag til onsdag i forrige uke, og avisen advarer om at svært mange velgere enten ikke har bestemt seg, eller sier de fortsatt kan endre mening; faktisk er det kun 52% av de som oppgir en preferanse som sier de er helt sikre.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også