Mer

  Primærvalg i Los Angeles

  Los Angeles skal velge ny borgermester, og primærvalget holdes nå på tirsdag. Det er fem hovedkandidater: Bystyremedlem Eric Garcetti fikk støtte fra LA Times, og er en av de to favorittene blant fagforeningsmedlemmer (og velgere). Den andre er comptroller og tidligere bystyremedlem Wendy Greuel. Den eneste Republikaneren i gjengen er Kevin James, en advokat og tidligere radiotalkshow-vert som aggressivt angriper byens store budsjettunderskudd. Bystyremedlem Jan Perry er en afroamerikansk jøde som også gir et noe mer fiskalrealistisk inntrykk, men hun har knivet med James om tredjeplassen på målingene. Sistemann ut er forretningsmann Emanuel Pleitez, hvis gimmick er at han jogger rundt hele byen for å samle stemmer. Det er også en håndfull mindre kjente kandidater i racet. De to med flest stemmer på tirsdag, uavhengig av parti, går videre til 2. runde i mai.

  Her er de tre siste målingene fra SurveyUSA:

  Kandidat 16.01 31.01 18.02
  Garcetti

  26

  24

  26

  Greuel

  18

  20

  23

  James

  12

  12

  14

  Perry

  12

  15

  12

  Pleitez

  4

  7

  6

   

   

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også